BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,89
ALTIN 2.398,81
HABER /  GÜNCEL

Dame Ninette de Valois'den Nuri Bilge Ceylan'a, BBC'ye konuk olan sanat insanları

72 Yıllık Radyo Yayınları sırasında sık sık ünlü konukları oldu BBC Türkçe'nin... Sonuncu sanat kültür söyleşimizde, arşivlerimizden ünlü sanat insanlarıyla yaptığımız söyleşileri derledik.

Abone ol

BBC Türkçe, radyo yayınlarına 27 Mayıs 2011'de son verdi.

Dame Ninette de Valois BBC Stüdyosunda

1939'un 20 Kasım'ından bu yana BBC Türkçe Radyosu, sizlerle oldu. Yayınlarımızda kuşkusuz siyasi gelişmeler, güncel olaylar ve değerlendirmeler her zaman öncelikli yere sahip oldu ama, geride kalan 71 yıl 6 aydır, en az haftada bir, hatta kimi yayın dönemlerinde hergün sanat kültür dünyasındaki gelişmeleri, olayları, haberleri de aktardık dinleyicilerimize.

Ve tabii sık sık ünlü konukları oldu BBC Türkçe'nin...

Sanat alanının her kolundan tanınmış isimler ya stüdyolarımıza geldiler, ya bizler onların peşlerine düştük.

1973 Yılında konuğumuz olan Türk balesinin kurucusu Dame Ninette de Valois'dan, 2008'de bir söyleşi yaptığımız çağdaş Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan'a, 1976 yılında stüdyolarımıza gelen yazar, öykücü Sevgi Soysal'dan, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülünü alan yazar Orhan Pamuk'a, 1982'de Yılmaz Güney'den, 1986'da Aziz Nesin'e kadar...

Ve işte, BBC Türkçe radyosunun 26 Mayıs'ta yayımlanan sonuncu sanat kültür söyleşisinde, Ayça Abakan, yıllar öncesinden bugüne, radyomuza mülakat vermiş birçok sanat insanını bir kez daha mikrofonlarımıza getiriyor.