BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan gençlere şiddet uyarısı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son günlerde artan sokak hareketlilikleriyle ilgili gençleri uyardı.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün genç yaşta sokaklarda savaş haline getiren, birbirine silah sıkan, fırsat bulursa her yeri tahrip etmeye kalkan, zararlı düşüncelere sahip ve maalesef batılın, yanlışın arkasından giden gençlerimiz de var" dedi.
 
Arınç, İznik ilçesine bağlı Boyalıca beldesinde inşa edilen futbol sahasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçmişte çöplük alanı olan bu yerde yaklaşık 1,5 milyon lira harcanarak kurulan alanın, belde insanına büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
 
Spor tesislerinin, kötü alışkanlıklar ve arkadaşlıklardan gençleri kurtaracağını belirten Arınç, hükümetin sportif hizmetlerde önemli başarılara imza attığını bildirdi.
 
Bursa'nın en büyük spor salonunu gelecek hafta hizmete açacaklarını dile getiren Arınç, "Bu, takriben 30 milyonun üzerinde bir maliyete mal oldu. Yıllar önce başlamıştı, bizden önceki hükümetler döneminde. Maalesef geri kalmış. Biz çıplak olarak aldık, ufacık temelleri vardı. Ödeneklerini verdik ve 3 yıl içinde hamdolsun açılışı yapılacak hale geldi. 7 bin 500 kişilik spor salonu. Çok amaçlı. Bursa'da buna benzer salonlarımız var ama bu hepsinden büyüğü" ifadesini kullandı.
 
Gençlerin iyi eğitilmesi ve cehaletten kurtarılması halinde geçmişte yaşanan sıkıntıların tekrarlanmayacağını anlatan Arınç, şöyle devam etti:
 
"Bakınız bugün genç yaşta sokaklarda savaş haline getiren, birbirine silah sıkan, fırsat bulursa her yeri tahrip etmeye kalkan, zararlı düşüncelere sahip ve maalesef batılın, yanlışın arkasından giden gençlerimiz de var. Aslında onların da Boyalıca gençliği gibi olması lazım. Hem vatanperver hem milliyetçi hem kimseye zarar vermeden iyi ahlakla yetişmiş gençler olurlarsa birbirinin kafasına kurşun sıkmak yerine birbirlerini kucaklarlar. İlim, zeka, ahlak olursa iyi bir eğitim almış olurlarsa tahrip edenler değil, her şeyi tamir edenler olurlar, yanlışları düzeltirler. Pek çok anne, baba, maalesef çocuklarının bir şekilde ellerinden gittiğini görüyor, onların yanlış işler yaptıklarını gördükçe de üzülüyor. Gençliğimize sahip çıkmamız lazım. Üniversitede okuduğum yıllar, 68'li yıllardı. 68 kuşağının sokaklara nasıl hakim olduğunu gözlerimle gördüm. Her gün çatışma, her gün kavga. Arkasından ihtilaller, darbeler, demokrasiyi askıya almalar oldu. Biz kavga istemiyoruz. Kavga, çatışma istemiyorum. İlimle birbirimizi anlayarak ve dinleyerek, okuyarak ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Çocuklarımız da böyle yetişmeli. Onun için bugün üniversitelerimizin, yüksekokullarımızın, yatılı okullarımızın bulunduğu yerlerde daha çok yurtlar yapıyoruz, daha çok burslar veriyoruz, krediler veriyoruz. Yanlış yerlere gitmesinler diye her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz."
 
- Sağlıklı yaşam vurgusu
 
Türkiye'nin, 600 yıldan fazla dünyada hükümranlık eden Osmanlı'nın bakiyesi olduğunu dile getiren Arınç, İznik'in tarihinin bundan eski dönemlere dayandığını belirtti.
 
İznik'in, dünyada kültür ve tarih varlıkları bakımından en zengin ilçelerden, Hristiyanlığın da binlerce yıl öncesine ait tarihi mekanlarının en önemlilerinden biri olduğunu vurgulayan Arınç, "Selçuklu, Osmanlı dönemi hatta Peygamberimizden sonra Müslümanların da gelip konakladığı yerlerden biridir. Dolayısıyla bu toprakların altında büyük bir mana yatıyor, maneviyat büyüklerimiz de yatıyor" diye konuştu.
 
Arınç, sağlıklı olmak için herkese yürüyüş yapmalarını tavsiye ederek, şunları kaydetti:
 
"Bakın ben dizimden vesaireden biraz rahatsızım. Bütün doktorların söylediği bir şey var; 'En az haftada 3 gün yarım saat tempolu yürüyüş' diyorlar. Ben 3 günü bile bulamıyorum. Yorgun geliyorum, vazgeçiyorum. Sabah erken çıkıyorum, vaktim olmuyor ama ne olur tansiyon için, kalp için, obezite için ve bizi sıkıntıya sokan hemen hemen bütün rahatsızlıkları gidermek için günde en azından 3 kilometre yürüyün. Herkes yürüsün. Dedelerimiz de babalarımız da ablalarımız da annelerimiz de onun için her gün televizyon karşısında 'Diyet nasıl yapılır?' diye saatlerce kalmak yerine her gün gelin, burada yürüyüş yapın. Başka çaremiz yok. Dünyada bugün en karlı iş 'Diyet nasıl yapılır?' diye kitaplar yazmakmış. Yazarlar kendileri de yapmaz ama sürümünü güzel yapıyorlar. Televizyon programlarını dinleyelim ama fiilen yapalım."
 
Daha sonra Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, Arınç'a, İznik çinisinden yapılmış bir vazo hediye etti.
 
Kurdeleyi keserek açılışını yaptığı tesisi gezen Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin penaltı atışlarını izledi.