BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL

Arınçtan Akmana yalancı iması!

Arınç'ın istifa edecek sözlerine Akman bugün cevap verdi. İstifam söz konusu değil sözlerine ise Arınç'ın yanıtı ağır oldu.

Abone ol

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın "istifam söz konusu değil" sözlerine  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç İzlanda'dan yanıt verdi. Arınç, Akman'ın "Benden kimse istifamı istemedi" sözlerini yalanladı.

Gazete Habertürk'ten Balçiçek Pamir'e konuşan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini yalanlayan RTÜK Başkanı

ORTADA BİR YALANCI VAR

Ortada bir garip durum var. Zahit
Akman yaptığı açıklamalar ile
Arınç'ı "yalancı" yerine koyuyor.

Çünkü...

Bülent Arınç geçen hafta katıldığı
TV programında Zahit Akman'a istifa konusunu açtığını ve şunları söylediğini aktarmıştı;

-''Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin görevinizden ayrılmanızı istiyorum. Ayrılsanız iyi olur''

Zahit Akman'ın ise kendisine ''Ben de aynı kanaatteyim'' yanıtını verdiği ve şu sözleri söylediğini belirtmişti; 

-''Görev sürem bittiğinde ben tekrar aday olmayacağım ve başkanlıktan ayrılacağım'' 

Arınç'ın açıklamalarının tüm detayları

KİM YALANCI?

Zahit Akman ise Arınç'ın istifayı
düşünüp düşünmediğini sorduğunu doğruladı
ama bu soruya "görevi bırakacağım şeklinde değil de" "hayır" yanıtını verdiğini öne sürdü.

Zahid Akman'a cevap geçikmedi. Resmi bir ziyaret için bulunduğu İzlanda'dan cevap veren Arınç, Akman'ın etik olarak istifa etmesi gerektiğini söyledi.  

Arınç, aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı: "Bir kurumun başındasınız bu ithamlar sizi şahsen ve kurumunuzu yıpratıyor. Sizin üzerinizden hükümetimize de bir takım ithamlar yapılıyor. Bu bizi de hükümetimizi de yıpratabilir. Dolayısıyla ben, mecbur değilsiniz ancak etik açıdan bir şey talep ediyorum. O da sizin başkanlık görevinizden ayrılmanızdır. Çünkü böyle bir şey erdemli bir davranış olur. En azından yargı kararları sonuçlanıncaya kadar bu görevinizden ayrılmanız yargının da işini kolaylaştırabilir. İthamların da arkasını kesebilir."

Akman, Gazete Habertürk'ten Balçiçek Pamir’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Konuşulanları hayretle izliyorum

“Konuşulanları hayretle izliyorum. Bülent Arınç’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gittim. Konu açıldı. ‘İstifayı düşünüp düşünmediğimi’ sordu. ‘Hayır’ dedim.

BAŞBAKAN ARKAMDA

"Bence istifayı düşünmek, suçlu olduğuna inanmak demek. Başbakan arkamda olmasaydı, beni desteklemeseydi, bugün o koltukta oturabilir miydim?

Herkes şaşıracak

Sorarım size? Nihayetinde ben bir kamu görevlisiyim. Hepsini anlatacağım ama bir süre sonra. Anlattıklarımı öğrenince herkes şaşıracak. Ne kadar hakkımın yendiği ortayaca çıkacak. Benimle uğraşanlarla tek tek hesaplaşacağım.”