BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan aday adaylarına uyarı

Başbakan Yardımcısı Arınç aday adaylarına liste hazırlandıktan sonra küsmemeleri için uyarıda bulundu

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülke genelinde AK Parti'den aday adayı olan kişi sayısının 6 bine ulaştığını belirterek, ''Eğer rahatlıkla herkes kanaatini ifade edip 'aday adayı olacağım' dese, adaylarımızın sayısı 10 bini geçebilirdi'' dedi.

Arınç'ın adaylara bir de "küskünlük yapmayın" uyarısı oldu. Arınç, "Aday adayları sıralaması yapıldıktan sonra kesinlikle fitne, fesat, dedikodu, soğukluk ve aleyhte çalışılmamalı' dedi.

Arınç, Aydın ve Denizli'yi kapsayan iki günlük programı kapsamında AK Parti Aydın İl Teşkilatının düzenlediği aday adayları tanıtım toplantısına katıldı. AK Parti'ye çok büyük bir ilginin bulunduğunu, aday adaylığı müracaatı sayısının bildiği kadarıyla 6 bine ulaştığını dile getiren Bakan Arınç, şöyle konuştu:

''Bunu 5 bin 500 kabul edersek tam 10 liste aday müracaatı var. Başka partilere bu ilgi alaka yok. Hatta biz 'ben de aday adayı olsam mı' diyenlere 'aman ha' diyerek bunu 5 bin 500'lerde tuttuk. Bürokratlara, belediye başkanlarına, il genel meclisi, belediye meclisi üyelerine 'yok' dedik. Eğer rahatlıkla herkes düşüncesini, kanaatini ifade edip, 'ben de aday adayı olacağım' dese, adaylarımızın sayısı 10 bini geçebilirdi. 'Herkes işine baksın, görevinizi yapın' dedik. Yani engellemeye çalıştık, ricayla, minnetle. Birileri bundan pay çıkarmasınlar bizde zorlamak yok. Herkes işini güzelce yapsın demek, bir tavsiyedir.''

KÜSKÜNLÜK YAŞANMAMASI UYARISI

Aday adaylarıyla ilgili ellerinde doneler bulunduğunu, teşkilatın kanaatlerinin değerlendirileceğini, mülakatlar ve anket yapılarak bir karara varılacağını dile getiren Arınç, ortaya çıkacak sıralamanın bir kul işi olacağını, hatalar olabileceğini ifade ederek küskünlük yaşanmaması konusunda uyardı.

7 kişi seçilecekse 25 kişinin liste dışı kalacağını; bu 25 kişinin aday olacak 7 kişiye ellerinden gelen tüm desteği vereceğini belirten Arınç, şöyle konuştu:

''(Ben listeye giremedim, vay onlar zaten kötü insanlardı) diyenlerin AK Parti'yle ilişkisi yoktur. 'Beni 7'ye koydular, benim yerim 1'di, 2'ydi' diyenin AK Parti'yle gönül bağı kopmuş olur. Bunun yarını da var. Başka seçimler de var. 'Ben bu seçimde olamadım, tüm gemileri yaktım, artık yokum' diyen kendi kaybeder.

Aydın'da beklemediğimiz şey şudur. Aday adayları sıralaması yapıldıktan sonra kesinlikle fitne, fesat, dedikodu, soğukluk ve aleyhte çalışmak olmamalıdır.''