BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,29
HABER /  GÜNCEL

Arınçı şok eden protesto

Şehit cenazesinde öfkenin hedefi oldu. Tepki nedeniyle kortejden çıktı...

Abone ol Şehit cenazelerinde iktidara tepki vardı. Manisa'daki törene katılan Meclis Başkanı Bülent Arınç, şok eden sloganlarla karşılaştı. Arınç, kortej yürüyüşünü de yarıda kesmek zorunda kaldı.

Manisa şehidi Yarbay Melih Gülova'yı Türk bayrakları ile son yolculuğuna uğurladı. Cenaze törenine Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ile Meclis Başkanı Bülent Arınç da katıldı.

Tören sırasında Arınç, ummadığı sertlikte tepkilerle karşılaştı. AK Parti'ye yönelik sert sloganların yükseldiği meydana girdiğinde protestoya uğradı.


Hatuniye Camii'nde düzenlenen cenaze töreni Bülent Arınç için çok zor geçti. Cenazeye katılanlar sürekli, "Arınç dışarı", "Hainler dışarı", "Askere uzanan eller kırılsın", "Yan gelip yatmadı, vatanını satmadı", "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz", "Hükümet istifa", "Apo'yu asın", "AKP, PKK omuz omuza" sloganları attı.

Cenazeye katılanların elindeki "1 ayda 40 şehit", "Şehide kelle, teröriste sayın, komutanıma mayın. Seni istemiyoruz" yazılı pankartlar iktidara olan tepkinin yansımasıydı.

Tepki nedeniyle kortejden ayrıldı

Alana girişinde protestolarla karşılayan Bülent Arınç, uzun süre buna aldırmadı. Cenaze töreni sırasında duygulanan Arınç, gözyaşı döktü.

Cenaze namazı sırasında Arınç, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ile birlikte saf tuttu. 

Namazın ardından kortejle birlikte yürümek isteyen Arınç'a tepki arttı. Sloganlar ve "yuhalamalar" nedeniyle Bülent Arınç, kortejden ayrılmak zorunda kaldı. Bu sırada emniyet güçleri Arınç'ın etrafında sıkı güvenlik önlemleri aldı.