BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Arınç’a ‘Musalla Taşı’nı hediye etti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Vardar Ovası" türküsü ile ilgili açıklamasına tepki gösterdiği Başbaka...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Vardar Ovası" türküsü ile ilgili açıklamasına tepki gösterdiği Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ‘Musalla Taşı’ şarkısını hediye ettiğini söyledi.
MHP Eskişehir İl Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ’Vardar Ovası’ adlı türküye yönelik tepkisini eleştirerek, Arınç’ın şarkı türkü dışında uğraşması gereken şeyler olduğunu söyledi. Demirel, “Vardar Ovası’na karşı olarak ben de Sayın Bülent Arınç için şarkı isteyeyim. Bu akil diye milletin önüne koydukları 63 tane aklını kaçırmış insan var malum. Onlardan birinin bir şarkısı var ‘Musalla Taşı’ diye. Bunu Sayın Bülent Arınç için bayram gününde çalarsanız biz çok memnun oluruz. Ülkedeki önemli insanlar kimlerdir? Başbakan’dır, Başbakan yardımcısıdır. O yüzden söyledim. Şarkıyla türküyle uğraşacaklarına, uğraşmaları gereken başka şeyler var. Şimdi Vardar Ovası türküsü neye karşılık gelir bu ülkede? O iki ayyaş lafı kimi ifade eder? En azından algı böyle. O yüzden bende onlar için akıl fukarası 63 kişi içinde olan birinin bestelediği, sözü de kendisine ait olan ‘Musalla Taşı’ şarkısını o yüzden istedim’’ dedi.

“2 PİLOTUMUZUN ANASI, BABASI, ÇOLUĞU ÇOCUĞU HEPSİ AĞLIYOR”
Başbakan Erdoğan’ın şehit aileleri için ‘Analar ağlamasın’ sözünü değerlendiren Ruhsar Demirer, “Analar ağlamasın diyorlar ancak analar ağlamıyor mu sormak isterim. 2 tane pilotumuzun anası, babası, çoluğu çocuğu hepsi ağlıyor. Bunlar olabilecek şeyler midir? 7 aydır şehit yok diye her toplantıda konuşanlara hatırlatın. Hatay’daki bomba 11 Mayıs’ta patladı. 7 ay geçmedi üzerinden ve 52 insanımız vefat etti. Bunlar şehit ve ondan sonra ağır yaralı olanların akıbeti hakkında kimsenin bir bilgisi yok. Çukurca’da baskın oldu. Ne olduğu hakkında hiç birimizin fikri yok. Bazı patlamalar mayına tesadüf edildi. Görev nedeniyle oldu deniliyor. Yani şehitlikten ne anlıyoruz? Kim şehittir? Ne olmuştur? Yoksa çıkıp ‘Vay Nobel sen ne yapıyorsun?’ demekle bu işler olmuyor. O zaman biri de sorar ‘Yahudi nişanını veren kim?’ diye. O yüzden biraz gerçekçi olmak, biraz realist olmak, kendi topraklarının üzerinde yaşayan milletinin hakkı hukuku için konuşmak lazım. Şu anda görünen o ki biz hali hazırda Mısır’ı Suriye’yi konuşan bir yönetime sahibiz, maalesef ki öyle. Bir de şarkı türkü konuşan bir kısım var. Oysa biz Türk milletinin isteklerini, Türk milletinin ihtiyaçlarını ve gelecekteki talepleri üzerine oluşabilecek bir politikayı konuşmak istiyoruz. Nitekim kendi adımıza yaptığımız da budur” diye konuştu.
Bir gazetecinin yerel seçimlerle ilgili parti çalışmalarını ve adaylarını sorması üzerine Ruhsar Demirel, şunları kaydetti:
“Çoğunlukla belli, birçok ilçemiz için adaylarımız belli. Büyükşehir için de seçenekler var. Bunların içinden il yönetimi bir seçenek yapacak. İlçelerde bu işlem tamamlanmış durumda. Bir kısım açıklamaların bekletilmesindeki neden ise bazı arkadaşlarımızın kamuda çalışmalarından kaynaklanıyor.”
(İHA)