BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'a göre AK Parti'nin bir eşi yok!

Arınç, iktidarlarının ne Türkiye'de ne de dünyada bir benzerinin olmadığını söyledi!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugüne kadar Türkiye'ye AK Parti iktidarı gibi bir iktidarın gelmediğini söyledi. Hortumları kestiklerini ve Türkiye'ye yatırım yaptıklarını ifade eden Arınç, AK Parti'nin buyuran değil hizmetkar bir iktidar olduğunu söyledi.

Nilüfer'in, Bursa'nın üç büyük ilçesinden biri olduğunu vurgulayan Arınç, hedeflerini Nilüfer'de oy oranlarını artırmak ve önümüzdeki yerel seçimde belediye başkanlığını kazanmak olarak belirlediklerini bildirdi.

Dün, Orhangazi ve Osmangazi kongrelerinin yapıldığını anımsatan Arınç, her hafta sonu iki kongre daha yaparak ocak ayı ortasına kadar ilçe kongrelerini bitirip, il kongresine hazırlanmaya başlayacaklarını anlattı.

"NİLÜFER'E KENDİMİZİ ANLATMAK ZORUNDAYIZ"

AK Parti'nin Nilüfer'deki oy oranının Türkiye ve Bursa ortalamasına oranla düşük kalmasına karşın ilçe teşkilatını başarısız olarak görmediklerini ifade eden Arınç, 2002'den bu yana gerçekleşen üç milletvekili seçiminde oy oranlarında ciddi artış yaşandığını belirtti. Nilüfer'de istedikleri oy oranına ulaşamadıklarını referandumda ise "hayır"ların oranının yüzde 58'lerde olduğunu söyleyen Arınç, kendileri için başarısızlık olarak kabul edilebilecek bu sorunu çözebilmek için halka kendilerini anlatmak zorunda olduklarını belirtti.

AK Parti'nin Nilüfer'de her genel milletvekili seçimlerinde oy oranını artırdığını belirten Arınç, ''Kar işin devamındadır. Bu esnaf dükkanlarında yazar. Demek ki her seçimde bir puan iki puan üstüne koyabiliyorsak biz bu işte karlı bir noktadayız'' dedi.

"NAMUSLU İKTİDARIN YAPMASI GEREKENİ YAPTIK"

Arınç, koalisyon hükümetleri ve IMF'ye muhtaç olunan dönemleri anımsatarak, kendi dönemlerinde ise ekonominin rayına oturduğunu, paradan 6 sıfırın atıldığını, bunların geçmişte hayal bile edilemediğini anlattı.

Geçmiş hükümetler döneminde, bütçe açıklarını kapatmak için fonların kurulduğunu, Zorunlu Tasarruf Fonu'nun da bunlardan biri olduğunu belirten Arınç, buna rağmen iktidara geldiklerinde kasada para bulamadıklarını söyledi. AK Parti'nin zoru başardığını ve namuslu iktidarın yapması gerekeği yaptığını anlatan Arınç, KEY ödemelerinin de yine kendi iktidarlarında yapıldığını anımsattı.

Sağlıkta herkesin birinci sınıf hizmet aldığını söyleyen Arınç, hükümetin sağlık politikalarında yüzde 68 oranında memnun olduğunu ifade etti. Böyle bir iktidarın Türkiye'de görülmediğini başka ülkelerde de görülmediğini söyleyen Arınç, konuşmasında engelli bireyler için evde bakım hizmeti alan ailelerin yaşadığı mutluluğu anlattı.

AK Parti iktidarıyla Türkiye'yi büyüteceklerini, dünyanın örnek, üstün medeniyetinin başarılı devleti yapacaklarını, bir hizmet partisi olduklarını anlatan Arınç, Başbakan Erdoğan'ın ''Ben buyurgan bir hükümet, devlet değilim. Ben hizmetkar bir hükümetim' dediğini hatırlattı.  Arınç, ''Böyle bir iktidar Türkiye'de görülmedi de sanıyorum başka ülkelerde de görülmedi'' diye konuştu.

"YOL YAPIYORUZ YOLSUZLUK DEĞİL"

Hükümetin yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi veren Arınç, kendi hükümetleri döneminde yol yaptıklarını yolsuzluk yapmadıklarını söyledi. Arınç, hükümetin maddi kaynak konusundaki sırrını da anlatarak, çok beğendiği karikatürü de anlatarak partilileri güldürdü. İşte Arınç'ın sözleri;

''Bu paraların tek bir sırrı var. Havuzda topluyoruz, kayıp kaçak yok, kimsenin cebine girmiyor, yol yapıyoruz yolsuzluk yapmıyoruz. Temeli biz atıyoruz, Allah'a çok şükür atarken de tarihini koyuyoruz, 'Şu tarihte Allah kısmet ederse açılışını yapacağız' diyoruz ve Allah nasip ediyor açılışını o gün yapıyoruz. Böyle bir iktidar Türkiye'de görülmedi de sanıyorum başka ülkelerde de görülmedi. Bu iktidarın sahibi sizsiniz. Bu iktidara kazandıran da ona güç veren de onu yanıltmayan da ona hizmet konusunda her gün başarı dileklerini dualarını gönderen de sizsiniz.''

Türkiye'de her iki kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğine de değinerek, ''Ama bu gerçeği en güzel anlatan muhteşem bir karikatürdür. Karikatür şu; (Tayyip bey böyle aslan gibi duruyor, karşısında Kemal beyefendi ile Devlet bey efendi. Onlara dönüyor diyor ki; 'Bana hanginiz oy verdiniz)'' diye konuştu.