BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sapıklıkları değil gerçekleri anlattık!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, muhalefeti vurdu YÖK'e katsayı için teşekkür etti!

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından son verilen meslek liselerine katsayı uygulamasının, milletin önüne engel koymaya ve baskı kurmaya çalışanların ürünü olduğunu söyledi. Katsayının kaldırılmasıyla katsayı zihniyetinin de katsayısının 'sıfır' olduğunu Bağış, sapıkça bilgiler yerine Alevilikle ilgili gerçek bilgileri ders kitaplarında anlattıklarını söyledi.

Ak Parti Gaziosmanpaşa (GOP) ilçe 4. Olağan kongresi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümetin Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yapma azmiyle ve aynı çoşkuyla birlikte çalıştıklarını söyledi.

YÖK'ün yaptığı son katsayı düzenlemesinin, memleketin kendi evlatlarının önüne çıkarılan en önemli engellerden biri olduğunu söyleyen Bağış, saçma düzenlemenin gençlerin hayallerini söndürdüğünü iddia etti. Bağış şöyle konuştu:

"Bu memleketin kendi evlatlarının önüne çıkarılan, en önemli engellerden biri olan katsayı engeline de çok şükür son verildi. O katsayı, bu ülkede birilerinin toplumu dışlamak için ortaya attıkları son derece saçma bir yaklaşım tarzıydı. Ama meslek liselerinde okuyan gençlerimizin hayallerini söndüren,onları ötekileştirmeye çalışan bu zihniyetin artık katsayısı sıfır oldu. Hepsini toplayın, sıfır ile çarpın. Ettikleri yine bir sıfırdır. Çok şükür Türkiye bütün yanlışlarını teker teker temizliyor."

"SAPIKÇA BİLGİLER YERİNE GERÇEKLERİ ÖĞRETTİK"

Türkiye'nin kendi tarihi ile yüzleşebilecek bir cesaret ortaya koyduğunu söyleyen Bağış
Başbakan Erdoğan'ın Dersim olayları ile ilgili açıklamalarını hatırlattı.  Türkiye'nin Atatürk'ten sonra bir cemevine giden bir Cumhurbaşkanı gördüğünü söyleyen Bağış, ilk kez Alevilikle ilgili bilgilerin ders kitaplarında yer aldığını ifade etti. Bağış şöyle konuştu:

"Bakın milyonlarca Alevi kardeşimizin büyük bir hassasiyetle yad ettiği muharrem ayının ilk günlerindeyiz. İlk defa bu ülkede Dersim olayını belgeleriyle, halkıyla paylaşan bir Başbakan gördük. İlk defa Atatürk'ten sonra bir cemevine giden bir Cumhurbaşkanı gördü bu ülke. İlk defa ders kitaplarında Alevilikle ilgili bilgilerin yer aldığı, çocuklara saçma, hatta sapık bilgiler yerine ders kitaplarındaki gerçek bilgilerin öğretildiği günleri yaşıyoruz. İlt defa bir Başbakanın talimatıyla bir bakanımız, çalıştaylar düzenledi, raporlar ortaya koydu. Türkiye artık kendi tarihi ile yüzleşebilecek cesareti ortaya koyan bir ülkedir."