BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'a AK Parti'den ilk tepki Beşir Atalay'dan...

Bülent Arınç’ın "AK Parti'nin kuruluşunda 'biz'dik, şimdi 'ben' olduk" açıklamasına AK Parti'den ilk tepki; parti sözcüsü Beşir Atalay'dan geldi.

Abone ol

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın, AK Parti 5. Olağan Kongresi öncesi, dün Ankara'yı bir anda hareketlendiren "AK Parti'nin kuruluşunda 'biz'dik, şimdi 'ben' olduk" açıklamasının ardından AK Parti kanadından ilk açıklama Parti Sözcüsü Beşir Atalay'dan geldi.

Ak Parti kongresinin düzenlendiği Ankara Arena Spor Salonu’nda CNN Türk’e konuşan Atalay, Bülent Arınç’ın çok konuşulan açıklaması için "Her şeyi tolere ederiz kendi içimizde. Bülent Bey’in ifadelerini tartışmak istemem. Bülent Bey benim kardeş gibi bir arkadaşım. Üniversiteye başladığımda ilk tanıdığım kişilerden biri Bülent’tir. Sonra kader siyasette bir araya getirdi. Bülent Bey benim için bir değerdir. ‘Biz’den ‘bana’ kayış filan çok abartılı bir şey değildir. Siyasette müthiş bir rekabet vardır. Herkes ben yarış vardır." dedi.

ekran-resmi-2015-09-12-12.10.40.png 

"SİYASET 'BEN'İ ORTAYA ÇIKARIR"

Atalay, ifadelerini "Siyaset kadar benleri körükleyen bir şey yoktur. Akademik alanda bürokraside bu kadar yoktur. Ama siyaset ‘ben’i öne çıkarır. Ortak akıl, benim tespitim, ilk zamanlar kadar devrede değil." diye sürdürdü.

arinc4.20150912121910.jpgARINÇ NE DEMİŞTİ?

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV canlı yayınında dün akşam yaptığı çarpıcı açıklamalarda, aktif siyaseti bırakmasının nedenini, "Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Ben kadere inanırım, bu iş bitti" sözleriyle açıklamasının ardından, "AK Parti'nin kuruluşunda 'biz'dik, şimdi 'ben' olduk" demişti.

"ABDULLAH GÜL" SORUSUNA KRİTİK YANIT

Arınç, "Koalisyonun kurulamamasında sorumlu kim" sorusuna ise "Onu söyleyemem. Söylersem başka yerlere gider" şeklinde yanıt vermiş; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AK Parti kongresine katılmamasıyla ilgili soruyu ise "Abdullah Bey’i herhangi biri gibi çağıramazsınız. Miting malzemesi yapamazsınız. Biz dolgu malzemesi değiliz. Dışardan gelenlere bile bizden daha fazla değer verilmiştir. Böyle kıytırık davetlerle bu iş olmaz" diye yanıtlamıştı.

"BİNALİ YILDIRIM" İÇİN NE DEDİ?

Arınç, Binali Yıldırım'ın sürpriz bir biçimde delegeleri arayarak adaylığı konusundaki görüşlerini sormasıyla ilgili iddialara da "Yalanlamasını beklerdim" dedi.

İşte Arınç’ın o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

"Birçok tweet, mesaj aldım. Siz AK Parti’nin vicdanısınız, siz olmazsanız parti güç kaybeder mesajları geldi. Bunların hepsine teşekkür ediyorum. 3 konuya dikkat ediyorum. 3 dönem kuralı faydalı bir kural olarak düşünüyorum. Böyle bir kurala da ihtiyaç olabilir. 95’te girdim parlamentoya ve 5 dönem yaptım.

"ARKADAN GELENLERİ DE DÜŞÜNMEK LAZIM"

Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Ben gençlik kollarından geldim. Tayyip Bey de gençlik kollarından geldi. Gençlik kollarından gelince arkadan gelenleri de düşünmek lazım. ‘Adam kalksa da sıra bize gelse. Biz de en az onun kadar başarılı olabiliriz’ diye söylemeseler de içinden geçirdiklerini düşünüyorum. Ben ve benim gibiler artık bir kenara çekilmezlerse bu doğru olmaz.

"FİTNE, DEDİKODULAR..."

Pek çok görev yaptık. Başbakan Yardımcısı, Meclis Başkanı denmesi bana bir şey katmıyor. Makamlarından değer almamalı insanlar. Bugün tüm sıfatlarımdan sıyrılsam “Bülent Arınç ne demiş’ diye düşünebilirler. Evet bunların dışında başka sebepler de olabilir. Ama bunları konuşmanın bir faydası yok. Tüm siyasi hayatım boyunca, her sözümün, hareketimin AK Parti’ye faydalı olmasını isterim. Farklı anlaşılmalar, dedikodular, fitneler olabilir. Çok gördüm geçirdim. Başka partilerde bulunmadım. Tek çizgide yer aldım.

"BİZ' RUHU 'BEN'E DÖNDÜ"

Bilemem. AK Parti’nin kuruluşunda pek çok arkadaşımızla beraber çalıştık, çok toplantılar yaptık. O zaman birlikte ve kolkolaydık . Zulüm görüyorduk, mağduriyet vardı, gerici görülüyorduk. Partilerimiz kapatılmıştı. Çok acılar ve güzel günler de yaşadık.