BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Arınç, Gökçek'i seçim sonrası vuracak!

Gökçek ile yaşadığı polemiğin perde arkasını anlatan Bülent Arınç, "parsel parsel sattı" iddiasına da açıklık getirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Star TV Ana Haber Bülteni'nde Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile yaşadığı polemiğin perde arkasını anlatan Arınç, Gökçek'e dönük yolsuzluk suçlamalarına açıklık getirdi.

Gökçek'in polemiği başlatan tweet'lerini yazdığı akşam Bakanlar Kurulu'nda toplantı halinde olduklarını belirten Arınç, konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü söyledi. Arınç, "fevkalede öfkelendim ve üzüldüm" derken Davutoğlu'nun kendisine "çok fazla girme" demesine karşın, kabine toplantısı sonrasında kendini tutamadığını söyledi. Arınç "Ankara'yı parsel parsel sattı" iddiası için de 8 Haziran sonrası bazı konuları gündeme getirebileceği sinyali verdi.

"SÖYLEDİKLERİMİN HEPSİNE MÜSTEHAKTIR"

Bakanlar Kurulu esnasında benim hakkımda 32-33 tweet attı. Arkadaşlar getirip gösterdi. Beni ve ailemi paralel olmakla itham ediyordu. Görevi bırakmamı istiyordu, Cumhurbaşkanı ile aramızı açmaya çalışıyordu tweetlerinde. Fevkalede öfkelendim ve üzüldüm. Ben de basın toplantısı öncesinde Başbakan'a sordum 'ne yapayım, gazeteciler soracaktır mutlaka' diye. Başbakanımız 'çok fazla girme' dedi. Bir iki Bakan arkadaşım da 'muhatap alma bu böyle bir adam' diye tavsiye verdi. Ama benim ve ailem hakkında iftiralar atılmıştı. Önce biraz yumuşak başladım ama sonra kendimi tutamadım. Söylediklerimin hepsine müstehaktır, bundan pişman değilim. Ama benim görevim ve konumum gereği böyle yapmamam gerekirdi.

"PARSEL PARSEL SATTI"

8 Haziran meselesinde kamuoyu yanlış biliyor olabilir. Ben yüz tane yolsuzluk dosyası açacağım demedim. Ben bildiklerimi ve siyasi konuları kastettim. Parsel parsel satma konusunu ise kendisi zaten itiraf etti. Cemaatler için hayır olsun diye verdim diye açıklama yaptı. Sayın Gökçek ya yaranmak istiyor ya da oğlunun adaylığı için bunu yapıyor diye düşünüyorum. 2009 ve 2014'te Gökçek'in adaylığına itiraz ettim. Ama partim onu aday olarak kabul ettim. Bu karar alındıktan sonra Gökçek benim adayımdır dedim, çalışmalara da katıldım oy da verdim.