BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  DÜNYA

Ariel Şaron’un durumu kritik

Sabra ve Şatilla katliamlarının baş sorumlusu olan eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un durumunun "kritik" olduğu açıklandı.<br/>Tel Haşem...

Abone ol

Sabra ve Şatilla katliamlarının baş sorumlusu olan eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un durumunun "kritik" olduğu açıklandı.
Tel Haşemor Hastanesi Şeba Tıp Merkezi Genel Müdürü Prof. Ze’ev Rothstein, Şaron’un hayati organlarındaki fonksiyonların zayıfladığını ifade etti ancak detaylı bilgi vermedi. 8 yıl önce beyin kanaması geçiren ve o tarihten bu yana komada olan Şaron’un, diyalize bağlanmadığını ifade eden Rothstein, eski Başbakan’a yıllardır süren tıbbi tedavinin uygulanmaya devam edildiğini söyledi. Şaron’un çok sayıda organında yetmezlik yaşadığını kaydeden Rothstein, "Sadece bir organda problem olsaydı durum farklı olurdu. Fakat çok sayıda organında problem yaşıyor" ifadelerini kullandı.

AİLESİ BAŞUCUNDA
Bu arada İsrail haber portalı Ynet, dün hastane kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, eski Başbakan’ın yaklaşık bir ay önce sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine yoğun bakım ünitesine alındığını ve durumunun stabil hale getirdiğini belirtti. Hastane kaynakları ise, Şaron’un durumunun kötüleşmeye devam etmesi halinde, vefatının "uzak olmadığını" belirterek, ailesinin hastanede Şaron’un başucunda beklediklerini ve yetkililerden bilgi aldıklarını söyledi.
Şaron, Savunma Bakanı olarak görev yaptığı 1982’de, İsrail’in Lübnan’ı işgal hareketine komuta etmişti. Yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiği Sabra ve Şatilla katliamlarının baş sorumlusu olan Şaron, "Beyrut Kasabı" olarak tarihe geçmişti.
İsrail askerlerinin denetimi altında katliam yapan Lübnanlı Hristiyan milisler 991 kişiyi öldürmüş, cesetleri tanınmaz hale getirdikleri için öldürülenlerin büyük çoğunluğunun kimlikleri tespit edilememişti.
(İHA)