BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.481,09
HABER /  SEÇİM

Ardahan'da sandıklar yeniden sayıldı! İşte sonuç

Yerel seçim sonuçlarına itirazın olduğu Ardahan'da 45 sandıkta yeniden sayım yapıldı. Sayım sonucunda AK Parti yine birinci çıktı.

Abone ol

ARDAHAN'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP'nin, İl Seçim Kurulu'na başvurusu üzerine 45 sandıktaki geçersiz ve bazı sandıklardaki geçerli oylar yeniden sayıldı. Sayım sonunda AK Parti'ye 20, CHP'ye ise 3 oy daha çıktı.

CHP'nin dün oyların yeniden sayılması ve tasnifi için İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmasının ardından kurul 45 sandıktaki geçersiz ve bazı sandıklardaki geçerli oyların yeniden sayılmasına karar verdi. İl Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen sayımda, 45 sandıktaki geçersiz ve geçerli oylardan 20'sinin AK Parti, 3'ünün de CHP'ye ait olduğu tespit edildi.

Sonucun açıklanması üzerine AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, yaptığı açıklamada, CHP'nin itirazını anlamakta güçlük çektiğini belirterek, itirazın kendilerini daha da haklı çıkardığını ifade etti.

CHP'nin ikinci kez itiraz ettiğini, ikincide de AK Parti'nin seçimi kazandığının tescillendiğini vurgulayan Baydar, "Bizim zaten beklediğimiz bir neticeydi bu netice. Biz demokrasiye inanan bir siyası partiyiz. Biz vatandaşın ak oylarıyla bunu kazandık. Sonucun böyle olacağı çok önceden belliydi. Hemen hemen sandıkların tamamı yeniden gözden geçti. Sonuç 20 oy bize, 3 oy CHP'ye çıktı" dedi.

FARK 70'E ÇIKTI

Sandıklar açıldıktan sonra seçimi kazandıklarından emin olduklarını anlatan Baydar, şöyle devam etti:

"Biz başından beri sonucun böyle olacağından emindik. Hemen hemen bütün sandıklar gözden geçti. Başta Ensar beyin söylemleri rahatsız etti bizi. Zan altında bıraktı seçmeni. Ciddi bir rahatsızlık oluşturdu kamuoyunda. Sonuçlar gösteriyor ki müdahalemizde zerre kadar bir olumsuz durum yok. Bundan sonra sonuç hayırlı olsun. Herkesin önce kendini gözden geçirmesi lazım. İnşallah bundan sonra da CHP söylemlerine daha dikkat eder."

Baydar, itirazdan sonra talepleri doğrultusunda AK Parti hanesine 20, CHP hanesine de 3 oy yazıldığını, AK Parti'nin farkı 55'ten 70'e çıkardığını sözlerine ekledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Faruk Köksoy 3 bin 375, CHP adayı Mete Özdemir ise 3 bin 320 oy almıştı.

seçim sonuçları 2014.jpg