BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan'da kadastroda sona gelindi

Ardahan'ın ormanlık alanlarında başlatılan tapu kadastro işlemlerinin yüzde 90'ı tamamlandı.

Abone ol

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Yılmaz, ''21.2 milyon hektar orman alanımızın yüzde 90'ında tapu kadastro işlemini bitirdik'' dedi.

Yılmaz, Ardahan Öğretmenevi'nde düzenlenen ''Gençleştirme, Orman Bakımı ve Rehabilitasyon Eğitim Semineri''nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki orman alanlarını daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Mehmet Ali Yılmaz, şunları kaydetti:

''Seminer süresince uzmanlar gerek ormanların gençleştirilmesi, gerekse rehabilitasyonu konusunda sizleri en ince ayrıntısına kadar bilgilendirecekler. Her sorunuza cevap vermek için buradayım. 21.2 milyon hektar orman alanımızın yüzde 90'ında tapu kadastro işlemini bitirdik. Çünkü bir yerin sahibini bilmediğiniz zaman, orada rahat çalışamıyorsunuz. Amacımız kısa sürede bu kadastro çalışmasını tamamen bitirmektir.''

Devletin sıcak yüzü

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlara gelen her vatandaşın iyi karşılanmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, ''Hiçbir şey yapamıyorsak bile bize gelen bir insana bir çay söylesek, devletin sıcak yüzünü göstermiş oluruz. Çünkü 1.5 milyar dolar üzerinde kaynağı olan bir kuruluşu temsil ediyoruz. Bu paranın üzerinde 70 milyonun hakkı olduğu bilinciyle çalışmak zorundayız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından başına kapalı olarak devam eden seminerin, 3 gün süreceği öğrenildi.