BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu köy 21. yüzyılda suya kavuştu

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bulunan 300 haneli Uzundere köyü, 21. yüzyılda suya kavuştu.

Abone ol

Bazı mahallelerde az miktarda su akarken, bazı mahallelerde içme suyu şebekesinin dahi bulunmadığı Uzundere köyünde Ordu İl Özel İdaresi tarafından 2009 yılı Ağustos ayında başlatılan çalışmalar, cazibe ve şebeke hatlarının döşenmesinin ardından tamamlandı.

Yapılan çalışmalarla önceden tek kaynaktan sağlanan ve yetersiz kalan içme suyuna ek olarak iki kaynak daha tahsis edildi. Toplam 90 metreküp kapasiteli 7 biriktirme deposu, 5 adet maslak ve 9 adet rögarın bulunduğu tesiste ayrıca yaklaşık 22 km uzunluğunda kullanıldı. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Uzundere köyüne bağlı Kadıevyanı, Talaz, Yukarı, Memelan, Handanoğlu, Güllük, Güzelevyanı ve Kızıldere Mahalleleri yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş oldu.

Yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren köy halkı, "Daha önceden suyumuz yetersizdi. Hatta bazı hanelerde su hiç akmıyordu. Özellikle yaz aylarında köyde nüfusun artmasıyla birlikte büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Ordu İl Özel İdaresi yetkililerimizden Allah razı olsun, su gibi büyük bir sorunumuz çözülmüş oldu. Artık herkesin evinde bol bol suyu akıyor" diye duygularını ifade ettiler.