BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Ardadan gençlere fırça

Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan, G.Saray TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol Sarı-Kırmızılı oyuncu, 'İki maçta forma giyenler gençler futbolcu oldum sanıyor. G. Saray bir kültürdür. Herkes işine bakacak, forma şansı bekleyecek' dedi 

Özellikle genç oyunculara uyarılarda bulunan Arda, hazırlık maçlarının gençlerin kendilerini gösterebilmeleri için fırsat olduğunu söyledi.

Sarı-Kırmızılı takımdaki tüm oyuncuların G.Saray formasının değerini bilmesi gerektiğini ifade eden milli futbolcu, 'Genç futbolcular bir iki maç oynadıkları zaman ben futbolcu oldum havasına girebiliyor. Çok fazla da genç yetenekli oyuncu da bu nedenle kaybediliyor. Onların sorunları ile fazla ilgilenilmiyor. Onlar bu yaşlarda daha duygusal olurlar. Ama futbolcu işine bakacak, çalışmasına bakacak ve forma giyme şansı bekleyecek' diye konuştu.

SİVAS MAÇI ÖNEMLİ
Kendisinin de de daha önce Manisaspor'da kiralık oynadığını hatkırlatan Arda Turan, 'Ben bu deneyimi daha önce yaşadım. Anadolu'ya giden genç futbolcu oynayacağım diye havalanıyor. G. Saray bir kültürdür. Orada her şey buradaki gibi olmayabilir' dedi. Sarı-Kırmızılı takım için ikinci yarıyı da değerlendiren Arda, 'Sivas maçı çok önemli. Yoğun bir maç trafiğine gireceğiz. 4 lig maçı bir UEFA maçı var' ifadelerini kullandı.

ÖNCE CİMBOM
Galatasaraylı Mehmet Topal Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra kendisine Avrupa kulüplerinden teklifler geldiğini söyledi. Topal, İngiliz takımı Everton'ın kendisini transfer etmek istediğini belirterek, 'Kulüp başkanı, bu sene farklı kulvarlarda mücadele edeceğimizi ve bu yüzden benim takımda kalmamı söyledi. Ben de her zaman Galatasaray'ın askeri olduğumu söyledim. Başkan git dediği takdirde giderim. Çünkü Mehmet Topal'ı Mehmet Topal yapan Galatasaray kulübüdür' dedi. Takımda arkadaşlarıyla diyaloglarının çok iyi olduğunu ifade eden Topal, ilk 11'de yer alıp almamanın arkadaşlıklarını etkilemediğini vurguladı. Topal, 'Çok beğendiğim bir futbolcu olan Zidane'ın 'Yedek kalmayan oyuncu, büyük oyuncu olamaz' sözünü hatırlarım. Benim örnek aldığım bir oyuncudur Zidane. Sakatlığım süresince bir gün fırsatın bana da geleceğini biliyordum. Forma aldığım zamanlarda iyi mücadele ettiğimi düşünüyorum. Genç arkadaşlarımız bana danışırlarsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım' diye konuştu.