BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.394,48
HABER /  GÜNCEL

Arapları küçümsemekle suçlayınca

Gecenin en hararetli Mısır tartışması NTV ekranlarında yaşandı.

Abone ol

Mısır'daki ayaklanma NTV ekranlarını da karıştırdı. Hüsnü Mübarek'in açıklamasının tartışıldığı program ateşli bir polemiğe sahne oldu.

HEYECANLANAMIYORUM

Gazeteciler.com sitesinin haberine göre, Prof. Dr. Nurşen Mazıcı Mısır'daki ayaklanmadan kaygı duyduğunu söyleyerek tartışmanın fitilini ateşledi. Mübarek'e alternatif olarak iktidara gelecek İslami bir yönetimin daha kötü olacağını iddia eden Mazıcı, 'ben bu ayaklanmadan dolayı çok da heyecanlanamıyorum' dedi.

SİRMEN'E GÖRE GÜRSEL CUMHURİYET DÜŞMANI

Mazıcı'nın sözleri karşısında adeta çılgına dönen Seyfettin Gürel 'Arapları neden küçümsüyorsunuz? Biz anamızın karnında mı öğrendik demokrasiyi' dedi. Tartışmaya Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen de dahil olarak Gürel'i 'cumhuriyet düşmanı' olmakla suçladı.

Nurşen Mazıcı: Bizim demokrasimiz 60 yıl ilerde. 60 yıldır seçim yapıyoruz. Mısır'da örgütlü bir toplum yok. Meslek örgütleri, sendikalar, medya gibi baskı grupları yok.

MÜBAREK Mİ KALSIN İKTİDARDA?


Seyfettin Gürel:
İslami yönetim geleceğine Mübarek mi kalsın iktidarda diyorsunuz? Arapları neden küçümsüyorsunuz ki? Bizim demokrasimiz çok mu gelişkin sanki. Bakın Güneydoğu'da topraktan cesetler fışkırıyor. O kadar faili meçhul cinayet varken hangi ileri demokrasiden söz edeceğiz ve Arapları küçümseme hakkına sahip olacağız?