BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Mübarek'ten çok daha farklı bir adım gerekir

Mısır'daki eylemleri değerlendiren Türkiye Başbakanı Mübarek'in açıklamasının yüz binleri tatmin etmediğini belirterek bir yol haritası açıklanmasını savundu.

Abone ol

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Eylül'de görevden ayrılacağı açıklamasını yeterli bulmadı.

Erdoğan Mübarek'ten çok daha farklı bir adım atmasını beklediğini belirterek, ''Bir demokrasi uygulamasının çok kısa bir sürede başlaması için de şu andaki mevcut yönetim güven vermiyor. Bu sürece girilmesi gerekir diye düşünüyorum'' dedi.

Kırgızistan'ı ziyaret eden Erdoğan burada Başbakan Almazbek Atambayev ile düzenlediği basın toplantısında meydanlarda yüzbinleri bulan göstericilerin Mübarek'in son açıklamasını yeterli görmediğinin altını çizdi.

Erdoğan bir yol haritası, takvim açıklanması gerektiğini savundu.

"Eğer bu takvim açıklanırsa o kitleler tatmin olacaktır." diyen Erdoğan süreci "geçici bir yönetimle atlatmanın" önem taşıdığını belirtti.

Türkiye Başbakanı "Biz tabi Mısır'ın içişleri noktasında herhangi bir fikir beyan etme durumunda değiliz. Böyle bir yetkimiz falan söz konusu değil. Sadece bizim dışarıdan bir bakışımızdır bu. Bunun nihai kararını, en önemli kararını Mısır'ın kendi içindeki siyasi partiler verecektir. Oradaki kanaat önderlerinin ortaya koyduğu düşünceler bana göre çok çok önemlidir.'' diye konuştu.

Erdoğan dün de 8-9 Şubat tarihlerinde Kahire'ye planladığı ziyareti "durum normale dönene kadar" ertelediğini açıklamıştı.

Mübarek'in seçenekleri