BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şenol Güneş ne zaman bırakacak?

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, görevi ne zaman bırakacağını açıkladı.

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, lig şampiyonluğunu elde ettikten sonra teknik sorumlu olarak ikinci bir şampiyonluk için yarışmasına gerek olmadığını söyledi. Güneş, şampiyonluktan sonra bırakmasının normal olduğunu söyledi.

Tam Saha'nın şubat sayısına röportaj veren deneyimli çalıştırıcı, Trabzonspor'un Alex Ferguson'u olup olmayacağıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi: "Alex Ferguson olmam, çünkü o İngiltere'de. Ben Şenol Güneş'im. Bir yemekte Suat ağabeyle (Ahmet Suat Özyazıcı) otururken, 'En çok kupayı sen aldın' demişti. Ben de şampiyonluğu kastederek, 'Ne diyorsun ağabey, senin aldığın kupadan bir tanesini alsam antrenörlüğü bırakırım' cevabını vermiştim. Türkiye'de teknik adam olarak sadece lig şampiyonluğunu görmedim. Onu da görürsem tamamlamış olurum."

Herkes için şampiyonluğun önemli, kendisi içinse bir araç olduğunu vurgulayan başarılı taktisyen, "Ama bu, 'ben şampiyonluk istemiyorum' anlamına gelmiyor." ifadelerini kullandı. Alanzinho ile Yattara'nın aynı 11'de oynamasının eleştirildiğini dile getiren Güneş, "Tüm yetenekli oyuncuları güçlü hale getirip bir arada oynatabilirsiniz. Barcelona böyle oynuyor. Ama adamlar 10 sene, 20 sene çalıştı. Bana 'iki ayda bunu yap' diyorlar."