BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Arap Birliği heyeti bir ay daha Suriye'de

Kahire'de yapılan Arap Birliği toplantısında, Suriye gözlem heyetinin bir ay daha ülkede kalması kararlaştırıldı. Ayrıca denetçi sayısı artırılacak.

Abone ol

Arap Birliği, Suriye'deki gözlem heyetinin görevini bir ay daha uzatmaya karar verdi.

Bugün Kahire'de bir araya gelen Arap Birliği üye ülkeleri dışişleri bakanları, Suriye'de yaşanmakta olan çatışmalara dair denetim faaliyetinin süresini uzatma kararı üzerinde uzlaştılar.

Dışişleri bakanlı ayrıca denetim yapan gözlemcilerin sayısını da artıracak.

Uzmanlara göre, Şam'ın, Arap Birliği'nin kararını olumlu karşılaması olasılığı yüksek.

Kahire'de bulunan muhabirimiz John Leyne, Suriye hükümetinin denetçilerden çekinmediğini, bu sebeple heyetin süresinin ve gözlemci sayısının artırılmasından rahatsız olmayacağını belirtiyor.

Leyne ayrıca Arap Birliği üyeleri arasında Suriye'ye uygulanan stratejinin radikal bir şekilde değiştirilmesi yönünde bir fikir birliği olmadığını ve gözlem heyeti dışında herhangi bir hamlenin gündemde bulunmadığını söylüyor.

Suriye'deki Arap Birliği heyetinin görev süresi Perşembe günü sona ermişti.

Bu arada Suriye'deki rejim karşıtlarının, Arap Birliği'nin ülkedeki durumu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıması yönündeki çağrıları sürüyor.

Öte yandan muhaliflerin bildirdiğine göre Cumartesi akşamı Şam'ın Duma banliyösü bir süreliğine isyancıların kontrolüne geçti.

Resmi haber ajansı Sana ise dün ülkenin kuzey batısında mahkûmları taşıyan bir cezaevi aracına yapılan bombalı saldırı sonucu en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.