BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.412,12
HABER /  GÜNCEL

Aralarında baba ve 2 kızı var

Bartın ile 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 20 kişi adliyeye sevk edildi. Yaptıkları suç bakın ne?

Abone ol

Bartın ile 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında baba ve 2 kızının da bulunduğu 20 kişi adliyeye sevk edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, farklı jandarma karakollarında sorguları tamamlananlardan 3 kadın serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 4'ü kadın 20 kişi ile ele geçirilen ziynet eşyaları, banka hesaplarına ait çeşitli evraklar ve şebeke tarafından kadınlara imzalattırılan 'kendi isteğimle evleniyorum' yazılı belgelerden oluşan deliller de jandarma konvoyu eşliğinde ve geniş güvenlik önlemleri altında Ulus Adliyesine getirildi.

Bu arada adliye önünde bekleyen bazı zanlıların akrabalarının ağladığı ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı görüldü.

OLAY

Bartın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin araştırmaları sonucu evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Bolu ve Karabük'te 28 Haziranda eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Evlenme vaadinde bulundukları kişilere, güvenlerini kazanarak kredi çektiren, ziynet eşyası satın aldıran ve bir süre sonra ortadan kaybolan, aralarında yabancı uyruklularla bir baba ile 2 kızının da yer aldığı 23 kişi gözaltına alınmıştı.