BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Araç yakanlara 176 yıl istendi

İstanbul sokaklarında terör estiren ve araçları ateşe veren PKK sempatizanları hakkında iddianame tamamlandı.

Abone ol

İstanbul'da, aralarında polis araçlarının da bulunduğu 11 aracın kundaklanmasıyla ilgili davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın 176 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Sabri Deniz ve avukatı katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, sanık Sabri Deniz'in 3'ü polislere ait toplam 11 aracının kundaklanması olayından sorumlu olduğunu belirtti.

Savcı mütalaasında, 3 aracın yakıldığını 8 aracın yakılması eyleminin ise teşebbüs aşamasında kaldığını kaydetti. Mütalaada, Sabri Deniz'in "PKK terör örgütüne üye olmak, 3 kez kamu malına zarar vermek ve 8 kez kamu malına zarar vermeye teşebbüs ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından 176 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan Deniz, suçlamaları kabul etmedi. Sanık, tahliye talebinde bulundu. Deniz'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Küçükçekmece Atakent 5. Klima Bloklarında 30 Aralık 2007'de meydana gelen olayda çok sayıda araç kundaklanmıştı. Olay yerine çağrılan polis şüpheli olarak Sabri Deniz'i yakalamıştı.