BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Araç sahiplerine önemli uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik kazalarının sebepleri arasında yer alan araçların fenni muayene işlemlerinin zamanında yaptırılması konusunda sürücüleri uyardı.

Abone ol

Emniyet ayrıca zamanında yaptırılacak araç sigortalarının ise kazaya karışan araç sahipleri ile üçüncü şahıslara ait kaza sonrasında oluşabilecek sağlık giderlerini veya maddi kayıplarını karşılayarak zor duruma düşmelerini engelleyeceğini hatırlattı.

EGM’den yapılan uyarı niteliğindeki açıklamada, Türkiye’nin kanayan yarası olan trafik kazalarındaki ölümlerin 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması ve bu kazalar sonrası oluşan zararların asgari seviyeye indirilmesi amacıyla ‘Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı’nın uygulamaya konulduğuna işaret edildi. Eylem planı ile hız limitlerine uyulması ve emniyet kemeri kullanımının zorunlu hale getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, trafik kazalarının oluş şekline ilişkin istatistiklerde, kazaların genellikle hız limitlerine uyulmaması ve araçların teknik donanımlarından kaynaklandığı; ölüm ve yaralanmaların çoğunun da emniyet kemeri takmamaktan kaynaklandığı ifade edildi.

İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN DİKKAT

Araçların fenni muayene işlemlerinin zamanında yapılması ile araç teknik donanımından kaynaklanan kazaları önleyebileceğini vurgulayan EGM, yine zamanında yaptırılacak araç sigortalarının kazaya karışan araç sahipleri ile üçüncü şahıslara ait kaza sonrasında oluşabilecek sağlık giderleri veya maddi kayıplarını karşılayarak zor durumda kalmalarını engelleyeceği ikazında bulundu.

Emniyet, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik araç sahiplerinin bilgilendirilmesi, fenni muayenesiz ve sigortasız araçlara muayene ve sigorta yaptırılması ayrıca bilgileri güncel olmayan araç sahiplerine ilişkin bilgilerin güncellenmesini istedi.

İkinci el olarak satın alınan araçların, sahipleri adlarına tescil işlemlerinin yaptırılmasının sağlanarak, tescil işleminden önceki veya sonraki sahipleri ile ilgili meydana gelebilecek hukuki sorunların önlenmesi amacıyla hazırlanan ‘Trafik Güvenliği, Fenni Araç Muayenesi ve Zorunlu Sigortalar’ konulu mektubun ilgili tüm birimlere bilgi maksatlı gönderildiği kaydedildi.