BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.401,80
HABER /  GÜNCEL

Araç muayene çilesine çözüm

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kuyrukları azaltacak kolay muayene formülünü açıkladı

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, araç muayene istasyonlarının Doğuş-Akfen-Alman TUV tarafından 552 milyon dolara devralınıp, TÜV Türk’e dönüştürülmesi sonrasında gündeme gelen şikayetler üzerine, "Bu işi yumuşatmaya, sulandırmaya hiç niyetimiz yok. Eskiden ’ruhsatı gönder, muayene bitsin’ alışkanlığı edinilmişti. Şimdi gerçek anlamda muayene yapılıyor. Bu da kuyrukların uzamasına yol açıyor. Sabredin, bir süre sonra kuyruklar normale döner" dedi.

VARDİYA SİSTEMİ VE RANDEVULU SİSTEM

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) konuğu olup, soruları yanıtlayan Yıldırım, "Yoğunluk ve kuyruklar daha çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerimizde. Örneğin Bursa’da iki vardiyaya geçen oldu. İki vardiya sisteminin yaygınlaşmasını istiyoruz. Onun dışında randevulu sistem yaygınlaşabilir" dedi.


Yıldırım, araç muayenesi konusunda bulunulan il dışında da işlem yapılabilmesi için mevzuat değişikliği yapılacağını belirterek, şunları dile getirdi: "Kimse artık geriye dönüş beklemesin. Yoğunluğun olduğu illerden diğer kentlere kayışı sağlamak için mevzuat değişecek. İsteyen istediği ilde aracının muayenesini yaptıracak. Örneğin, İstanbul’dan güneye tatile gittiğiniz, orada muayene yaptırılabilecek."