BIST 9.890
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.461,30
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Araç alıp satarken bunlara dikkat edin!

Emniyet yetkilileri vatandaşları araç alım satımdaki devir esnasında, parayı alıp noterde devir işlemini yapmaları için uyardı

Abone ol

İstanbul'da araçlarını satmak isteyen vatandaşlardan noter vasıtasıyla satış hakkını alarak, aynı gün aracı başka kişilere devrettikleri ileri sürülen 9 kişilik şebeke çökertildi.

Operasyon anı polis kamerası ile saniye saniye kaydedilirken, zanlıların bu yöntemle yaklaşık 500 bin TL'lik haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Esenyurt, Avcılar ve Büyükçekmece'de faaliyet gösteren bir şebekenin internet üzerinden araçlarını satan bazı vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Bunun üzerine İstanbul polisi 'Noter Grubu' adlı 2 ay süren bir çalışma gerçekleştirdi. 

BAHANELERE DİKKAT

Şebekenin dolandıracağı vatandaşları seçtikten sonra otomobili almak için randevulaştığı ve öncelikle samimiyet kurduğu öğrenildi. Sıra aracın parasını ödemeye geldiğinde şebeke üyesinin "altın ya da döviz bozduracağım" gibi bahanelerle vatandaşı oyaladığı ve o süreç gerçekleşene kadar "aracın devrini noterde yapalım" dediği öğrenildi. Kurulan samimiyet sonrasında satıcının güvenini kazanan şebeke üyeleri, satıcıdan noterde "paramı eksiksiz aldım" diye imza karşılığında otomobili devraldığı kaydedildi. Zanlıların noter devrinden sonra aracı yıkatmaya götürme bahanesiyle alarak kayıplara karıştığı belirlendi. Devir işlemini kendi rızasıyla yapan şahsın hiçbir hak iddia etmemesi için şebekenin aracı aynı gün başka bir şahsa devrettiği öğrenildi.

Şebeke üyelerinden mağdurla görüşen şahıslarla arabanın satıldığı kişilerin farklı olduğunu tespit eden polis, 9 ayrı adrese düzenlediği operasyonda şebeke lideri olduğu öğrenilen ve benzer suçlardan poliste kaydı olan T.K. (24) ve yardımcısı olduğu iddia edilen A.H. (29) ile A.G., M.T., M.Ö.,C.K.,H.K.,K.K. ve S.K.'yı yakaladı.