BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arabasını satarken dolandırıldı

Kütahya'da arabasını satan bir kişiden vekaletname alan dolandırıcılar, aracı başkasına satarken yakalandılar.

Abone ol

Bir internet sitesine verilen ilanda gördükleri aracın Yozgat'ta yaşayan sahibiyle pazarlık yapmak için Kütahya'da buluşup 2 bin lira veren ve ondan aldıkları vekaletname ile aracı başkasına sattıkları iddia edilen 2 kişiden 1'i yakalandı.

Kütahya'da yaşayan M.Y. ve S.B, internette gördükleri ilan üzerine otomobilin sahibi Y.Ö. ile telefonda görüşerek, aracı satın almayı düşündüklerini ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle Yozgat'a gelemeyeceklerini söyledi.

Aracı Kütahya'ya getirmesi halinde yol masraflarını karşılayacaklarını ifade eden ve kendi adlarına satış amacıyla vekalet çıkarması için Y.Ö'yü ikna eden M.Y. ve S.B, bu kişiyle Kütahya'da buluştu.

Ustaya gösterelim

M.Y. ve S.B, yemek için lokantaya götürdükleri Y.Ö'ye, aracı sanayide bir ustaya göstermek istediklerini söyledi. Y.Ö'nün kabul etmesi üzerine Y.Ö. ile S.B. yemek yerken aracı alan M.Y, otomobildeki vekaletnamenin aslını alarak, fotokopisini çektirip yerine koydu.

Bir firmadan bekledikleri paranın gelmediğini söyleyerek Y.Ö'ye 2 bin lira veren ve kalanını banka hesabına yatıracaklarını söyleyen M.Y. ve S.B, Y.Ö'yü yolcu ettikten sonra ellerindeki vekaletnameyle aracı Ankara'da bir kişiye sattı.

Y.Ö'nün, M.Y. ve S.B'ye daha sonra telefonla ulaşamaması üzerine polise başvurmasının ardından M.Y, ekiplerce yakalandı. Polis, S.B'nin yakalanması için çalışma başlattı. M.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.