BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  DÜNYA

Şili'li madencileri çileden çıkaran iddia

Madenden 69 gün sonra canlı çıkarılan 33 madenciyle ilgili ortaya atılan iddia Şili'yi karıştırdı.

Abone ol

Şili’de 69 gün yeraltında kaldıktan sonra canlı olarak kurtarılan madencilerin bütün dünyada yarattığı sevince gölge düştü.  

Madencilerin mahsur kaldıkları sürede yaşadıklarını anlatmamaya söz vermesi, “eşcinsel ilişkiye mi girdiler” dedikodularına yol açtı.

Madenci Sepulveda, “Bu koca bir yalan. Biz orada hayatta kalmaya çalışıyorduk” dedi.


Şili’de 69 gün yerin 700 metre altında mahsur kaldıktan sonra geçen hafta büyük bir operasyonla yeryüzüne çıkarılan 33 madencinin sığınakta geçirdikleri günlerde yaşadıklarını gizli tutma kararı almaları iddiaları da beraberinde getirdi.

İnternette ortaya atılan ardından haber sitelerinde yayılmaya başlayan madencilerin yerin altında “eşcinsel ilişkiye girdikleri” iddiaları hasta yatağındaki madencileri çileden çıkardı.

Kurtarılmasının ardından yaptığı sempatik hareketlerle büyük ilgi çeken ve ‘Super Mario’ lakabı takılan Mario Sepulveda, hasta yatağından geçirdikleri 69 günü İngiliz Mail on Sunday gazetesine anlattı. Sepuldeva “Bizim akadaşlarımız arasında verdiğimiz ‘aşağıda olan aşağıda kalır’ sözünü içeride Brokeback Mountain (eşcinsel iki kovboyun hikayesini anlatan 2005 yapımı film) tipi ilişkiler yaşandığı için verdiğimizi söylüyorlarmış, biz aşağıda hayatta kalmaya çalışıyorduk seksi düşünecek halimiz yoktu. Aşağıda seks yaptığımız kesinlikle doğru değil” dedi.