BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.449,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşitme engellilere hazırlık kursu

Bakırköy Belediyesi tarafından hizmete açılan BAKGEM Türkiye’de ilki gerçekleştirerek işitme engellileri ücretsiz üniversiteye hazırlıyor.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi'nin sosyal projelerinden Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi (BAKGEM), ilçedeki işitme engelleri gençleri üniversite sınavlarına hazırlıyor. Üstelik hiçbir ücret almadan.

 

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için BAKGEM’i kurduklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ”Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız BAKGEM’den maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gitme olanağı bulamayan gençlerimiz yararlanıyor.Birinci yıl 110 olan kapasiteyi yeni yerimize taşınarak 450’ye çıkardık. Şu an 450 gencimiz ücretsiz olarak üniversite hazırlık eğitimi almaktadır. Bu yıl Türkiye’de benim bildiğim ilk örnek bir uygulamayı da başlatarak işitme engellilere üniversiteye hazırlık eğitimi vermeye başladık" dedi.

 

25 kişilik sınıflarda cumartesi sabah, pazar günleri ise öğleden sonra eğitim verilen merkezde, işitme engelli tercümanını İşitme Engelliler Derneği işbirliğiyle sağladılar.

 

Herkese örnek olsun

 

BAKGEM Başkanı Kenan Zulaloğlu ise, "Çalışmamızın diğer belediyelere ve sosyal sorumluluk bilincindeki kurumlara da örnek olmasını istiyorum. Çünkü maalesef 5-6 bin lira para vermeye razı olsalar da normal dershaneler işitme engelli gençlerimizi kabul etmiyorlar. Önümüzdeki günlerde ayrıca omurilik felçlilerine özel bir sınıfı da hizmete açacağız,arkadaşlarımız bunun çalışmasını yapıyor”diye konuştu.