BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Araba fiyatına cep telefonu

Atatürk Havalimanı'nda fiyatları 45 bin eurolara kadar çıktı. Fiyatı bu kadar yüksek olan cep telefonlarını en çok Ruslar ve Azeriler satın alıyor.

Abone ol

Yakın bir zamanda global çapta olması beklenilen ve üzerinde bir çok tahminlerin yürütüldüğü ekonomik kriz, dünya piyasalarını tedirgin ederken, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde işlevde olan bir Free Shopta satılan 'Vertu' markalı cep telefonları, kriz söylentilerini adeta alt üst etti.
Özellikle daha önce 45 bin Euro'ya kadar fiyat biçilen cep telefonları, meraklıları tarafından alıcılarını bulurken, şuan fiyatı 10 bin 750 Euro'ya varabilen satış fiyatlarıyla, adeta bir araba fiyatına satılan cep telefonlarının, özellikle Rus ve Azeri iş adamları tarafından daha fazla tercih edildiği öğrenildi.

Yolculuk için havalimanına gelerek, 'Free Shop' da alış veriş yapan yerli ve yabancı bir çok turist, cep telefonlarına yoğun ilgi gösterirken, bazı turistler cep telefonu fiyatlarının Türkiye'de, diğer ülkelere göre daha uygun olduğunu söyledi.

Özellikle işlerinden dolayı bir çok ülkeye seyahat eden bir grup yolcu, 'Vertu' marka cep telefonlarının fiyatlarını normal olarak karşıladıklarını ifade ederek, "El yapımı ve sınırlı sayıda olduğundan dolayı verilen para normal. Telefonlar iyi kalitede ve pahalı da değil. Özellikle Türkiye'de satışa sunulan bu telefonlar, Dubai'ye göre daha uygun fiyata satılıyor" dedi.