BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'dan Türkiye'ye büyük zam

ABD'li teknoloji devi Apple, Türkiye'deki uygulamalara büyük bir zam yapma kararı aldı. Yapılan zammın oranı yüzde 18 olarak açıklandı.

Abone ol

ABD'li teknoloji devi Apple, Türkiye'deki uygulamalara büyük bir zam yapma kararı aldı. Yapılan zammın oranı yüzde 18 olarak açıklandı. Zamlar sadece uygulama mağazası App Store üzerinden satışı yapılan uygulamalar ve uygulamalar içinden yapılan satışlar için geçerli.

Söz konusu karardan sadece Türkiye etkilenmedi. Aynı zamlı fiyatlardan Ermenistan, Belarus, Suudi Arabistan, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de nasibini aldı.

BAZI DONANIMLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİL; Ancak yapılan açıklamaya göre, söz konusu zam iPhone, iPad, MacBook ve aksesuarlar gibi donanımlar için geçerli değil. Fiyatlardaki değişiklik, sadece uygulama mağazası App Store üzerinden satışı yapılan uygulamalar ve uygulamalar içinden yapılan satışlar için geçerli. 

Ülkelerde yapılan zamlar şu şekilde; Belarus: Yüzde 20, Ermenistan: Yüzde 20, Suudi Arabistan: Yüzde 5, İsviçre: Yüzde 7-8 arasında, Birleşik Arap Emirlikleri: Yüzde 5.