BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'dan mesaj açıklaması Açmadan silin

iPhone'un iOS 6 işletim sistemine sahip cihazlara gönderilen mesajın telefonun kilitlenmesine yol açması nedeniyle Apple'a gelen kullanıcı şikayetleri arttı. Apple konuyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Apple, iPhone'lara gelen ve sistemi kilitleyen mesajların telefonları çökerttiği yönünde şikayetlerin artması nedeniyle açıklama yaptı. Apple, yakında yayınlayacağı iOS güncellemesiyle birlikte sırunun tamamen çözüleceğini belirtti.

Dünya genelinde on binlerce iPhone kullanıcısı akıllı telefonun Messages uygulamasından kaynaklanan bir hata ile karşı karşıya.

iPhone'lara gelen ve içinde Arapça harflerinde bulunduğu bir dizi harfin bir araya gelmesiyle oluşan mesajın düştüğü iPhone ekranları donmaya başlayınca kullanıcılar şikayetlerini sosyal medya üzerinden göstermeye başladı. Apple'a yakın kaynaklara göre iPhone'ların çökmesinin nedeni Messages (Mesajlar) uygulamasında bulunan bir kod hatası...

iphoneda-bu-mesaji-sakin-açmayin-kilitliyor.pngBU MESAJI GÖRÜRSENİZ AÇMADAN SİLİN

Henüz çok yaygın görülmeyen bu mesajı gören kullanıcıların SMS ekranında bu mesajı gördüklerinde SMS'i açmadan silmeleri gerekiyor; aksi halde iPhone'ların donduğu görülüyor.

iPhone'un Messages uygulamasına gönderilen bir mesajın sebep olduğu sorunun bilinçli bir saldırı olup olmadığına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Daha önce de benzer sorunlar yaşayan iPhone'lar Apple'ın müdahalesi sonrasında bu sorundan kurtulmuştu.

APPLE'DAN AÇIKLAMA

Apple'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada söz konusu sorunun farkında olunduğu; çok yakında yayınlanacak yeni bir iOS güncellemesiyle sorunun ortadan kaldırılacağı belirtildi.