BIST 10.270
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,63
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple’dan ilginç bir patent daha

Teknoloji patentleri konusunda en çalışkan isimlerden biri olan Apple, yeni ve oldukça ilginç bir konsept üzerinde çalışıyor…

Abone ol

Apple’ın aldığı patentlerin çoğu belki de günyüzüne hiç çıkamayacak tuhaflıkta olabiliyor.

Fakat son onay aldıkları patent bu uçuk fikirlerden biri gibi gözükmüyor. Çünkü Apple, üzerinde bir ekran olan akıllı telefon kılıfı patenti için başvurmuş.

Bu patent dahilinde, bir Smart Cover üzerindeki düşük renkli ve büyük pikselli bir ekran üzerinde çeşitli uyarılar ve mesajlar vermek mümkün. Böylece cihaza gelen önemli veya acil mesajları, cihazı açmadan veya kılıfı bile kaldırmadan görmek mümkün olabilecek.

Ekranlı Smart Cover uygulamasının iki kullanım şekli ifade edilmiş patentte. Ya yukarıda bahsettiğimiz gibi büyük pikselli ve az renkli, dış alan reklamları için kullanılan LED panellere benzer görünümlü bir kapak olabilir. Veya kapak üzerindeki yarı şeffaf noktaların altından ışıma ile mesajlar yansıtılabilir.

Gerçi ikinci uygulama için HTC benzer bir akıllı kılıfı, One M8 modeli için denedi. HTC Dot Case ismindeki bu kılıf, alt ekrandan aldığı renkleri dışarıya yansıtıyor, mesajlar ve basit imajlar büyük şekilde gösterilebiliyor. Foto galeride HTC’nin kılıfını görebilirsiniz. Yine de Apple’ın bu patenti gerçek bir ürüne dönüşürse epey ilgi çekecektir diye düşünüyoruz.