BIST 9.890
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.450,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'dan AirPods 2'yi bekleyenlere müjdeli haber geldi

Devrim niteliğinde bir yenilik olan ve kablolu kulaklıklardan kendini arındıran iPhone, ilk kablosuz kulaklığı AirPods'tan sonra AirPods 2'yi tanıtması bekleniyor.

Abone ol


AirPods 2, Apple'ın sonbahar lansmanında tanıtılmayı beklerken, hakkında her geçen gün söylentiler çıkmaya devam ediyor. Bu söylentilerden en dikkat çekeni ise yayınlanan raporlara göre Apple AirPods 2, Bluetooth SIG tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış olmasıydı. 

Yakın zamanda kullanıcılarla buluşması beklenen bu cihaz için kablosuz şarj desteği sağlanacak. Sızıntıdan doğan bir rapora göre, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasa sürüleceği düşünülen yeni nesil AirPods’ların kablosuz şarj desteği ile geleceğini müjdeledi. 

Kablosuz şarj desteği ile birlikte fiyatının da artması beklenen kulaklığın, maliyetinin yüzde 60 oranında artacağı söyleniyor. Ancak artan maliyete rağmen 2021 yılına kadar AirPods sevkıyatlarının 100 milyona ulaşılacağı tahmin ediliyor.

 AirPods 2 ile tasarımda değişiklikler yapılabilir
Yoğun tempolu aktiviteler sırasında yandan sarkması ve kulağa tam oturmaması nedeniyle düşmesi an meselesi olan kulaklıklar için yeni tasarım modeli gündeme gelmişti. Bunun sonucunda da gerekli tasarım değişiklikleri yapılabilir.

Ayrıca, AirPods’lar önceki dosya kayıtlarında ‘ ses kaydı ve çoğaltma aparatı ‘ olarak geçiyordu. Şimdi ise bunlara ‘ fitness, egzersiz, sağlık ve sağlık sensörleri ‘ ekleniyor. Bu patentin başvurusunda ayrıca kalp ritmi , yakılan kalori ve vücut hareketinin izlenmesi için gerekli sensörlerin mekanizması da belirtilmiş durumda.