BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Hakan Atilla davasında kritik hafta gerekçe açıklanacak

ABD'de 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halk Bank Genel Müdürü Hakan Atilla'nın avukatları konuştu. Hapis cezasının bozulup daha fazla ceza verilmesini isteyen Başsavcılık gerekçelerini bu hafta içinde açılayacak. Atilla'nın avukatları ise konuyla ilgili 'Bizim için kritik bir hafta' dedi.

Abone ol

AMERİKA Birleşik Devletleri'nde Rıza Sarraf davasında yargılandıktan sonra 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın temyiz davası devam ediyor. Atilla'nın avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu kanısı ile ‘beraat' etmesi talebinde bulunmuştu.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı da aynı temyiz mahkemesine başvurup, verilen hapis cezası kararının işlenen suçun kapsamına göre az olduğunu öne sürmüş, kararın bozulup Atilla için daha fazla hapis cezası verilmesini talep etmişti.

Hem Atilla'nın avukatları hem de savcılığın karşılıklı olarak temyiz mahkemesine başvurması sonrasında mahkeme heyeti, savcılığın itirazıyla ilgili gerekçeleri 6 Aralık tarihine kadar mahkemeye sunmasını istedi.

KRTİK BİR HAFTA
Amerika'nın Sesine konuşan Atilla'nın avukatları temyiz sürecini değerlendirdi. Avukatlar “Bizim için kritik bir hafta. Savcılığın Hakan Atilla için temyiz talebimize itiraz gerekçelerini ayrıca onların bize karşı olarak başlattıkları temyiz başvurusunun nedenlerini de öğreneceğiz. Buna göre savunmamızı yapacağız” dedi.

ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR
Atilla'nın avukatları “Hakan Atilla çok büyük haksızlığa uğradı. Hiç bir ilişkisinin olmadığı bir konuda hapis cezası aldı. Hapiste çok zor günler geçiriyor” dedi.

BEKLENTİMİZ BERAAT ETMESİ
Avukatlar, Hakan Atilla'yla ilgili yaptıkları temyiz başvurusunda beklenti ve isteklerinin müvekkilleri hakkındaki iddianamenin düşürülmesi ve beraat etmesi yönünde olduğunu belirterek, “Temyiz mahkemesine başvuru yapmamız öncelikle Hakan Atilla'nın masumiyetine tamamen inanmamız. Bu masumiyetin temyiz mahkemesinde alınacak bir beraat kararıyla yargı tarafından onanmasını istiyoruz. Müvekkilimizin hiç alakası olmayan bir konuda adının yargı yoluyla da temize çıkmasını istiyoruz. Hakan Atilla'nın yargılanması hiç de adil bir şekilde olmadı. Yargılanma sürecinde bir sürü hukuki hata yapıldı” diye konuştular.