BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'da en çok hangi uygulamaları indirdik?

Dokunmatik teknolojisiyle çığır açan Apple'ın, iPhone, iPad ve iPod için sunduğu uygulamaların indirilme sayısı 10 milyara dayandı.

Abone ol

Dokunmatik teknolojisiyle çığır açan Apple'ın, iPhone, iPad ve iPod için sunduğu uygulamaların indirilme sayısı 10 milyara dayandı.


Apple'ın 10 Haziran 2008 tarihinde kullanıma açtığı Apple Store üzerinden mobil cihazlara indirilen uygulama sayısı 9.9 milyarı aşarken; Apple, bu hafta sonu gerçekleşmesi beklenen 10 milyarıncı uygulamayı indiren kullanıcısına 10 bin dolar değerinde iTunes hediye kartı verecek. Apple tarafından açıklanan "Tüm Zamanların En Çok İndirilen Uygulamaları" listesine göre ise Facebook, tüm dünyada en çok indirilen iPhone uygulaması oldu. En çok indirilen ücretli uygulamalar, oyunlar olurken, bu listede birinciliği Doodle Jump oyunu aldı. Facebook, Türkiye'de de en çok ilgi gören uygulama olurken, onu Skype ve İBB Trafik izledi.

ÇEVRECİLER TEPKİLİ

Çin'deki çevre grupları üretim merkezlerindeki kirlilik ve sağlık problemlerine kayıtsız kalması nedeniyle Apple'a yönelik suçlamalarını artırdı. Söz konusu çevre gruplarının dün yayımlanan çevre raporunda, Çin'de Apple için iPhone ve iPad başta olmak üzere üretim yapan ve aralarında Foxconn ve Wintek gibi firmaların bulunduğu 24'den fazla şirkete kirlilik ve sağlık problemlerine kayıtsız kaldığı eleştirisi yöneltildi.