BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'a Çin'den sonra bir şok da Almanya'dan! Satışı yasaklandı

Geçtiğimiz ay Çin’de bazı iPhone modellerinin satışının durdurulmasına yönelik karar aldıran Qualcomm, Almanya için de aynı şeyi yaptı. Apple'ın Almanya'da bulunan tüm mağazalardan iPhone 7 ve iPhone 8 model telefonlarını toplatması kararı çıktı.

Abone ol

Almanya genelinde uygulanacak yasak kararı bugün yürürlüğe girdi. Daha önce Alman mahkemesi iPhone 7 ve iPhone 8'lerin yasaklanması yönünde karar almıştı. Bugün ise Qualcomm'un 1.52 milyar dolar kefalet bonosuna imza atması ile birlikte sözleşme resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Bugünden itibaren Almanya'da hiçbir dükkanda iPhone 7 ve iPhone 8 satışı yapılamayacak. Hatta Apple bu cihazları dükkanlarından bir bir toplayacak.

1.52 milyar dolar kefalet
Alman mahkemesi, bu satış yasağının yürürlüğe girmesi için Qualcomm'un 1.52 milyar dolar kefalet bonosuna imza atmasını talep etmişti. Bugün itibariyle Qualcomm, ilgili sözleşmeyi imzaladı ve satış yasağı yürürlüğe girdi.

Umutsuz girişim
Ayrıca Çin'de de iPhone X ve iPhone 8'in yasaklanmasını sağlayan Qualcomm'a Apple'ın tepkisi ise "Şirketlerimiz arasındaki gerçek sorunlara odaklanmak yerine, umutsuz bir girişim" şeklinde oldu.

Apple'a büyük şok: 50 milyar dolar kayıp var!