BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.415,50
HABER /  GÜNCEL

Kırkareli'de okullar tatil mi 4 Ocak valilik kar tatili açıklaması

KIRKLARELİ için meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu kar yağışı tahmini tuttu ve Kırklareli'de kar yağışı bastırdı. Kırklareli Valiliği ise yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yani 4 ocak cuma günü bazı ilçelerde okulların tatil edildiğini açıkladı. Haftasonu ile birleşen kar tatili sonrasında öğrenciler 7 Ocak pazartesi günü eğitime devam edecek.

Abone ol

Kırklareli için meteorolojinin duyurduğu kar tahmini başladı ve kısa sürede kar yağışı Kırklareli'yi etkisi altına aldı. Kırkareli Valiliği'nden ise kar tatili açıklaması geldi. Kırkareli 'de bugün yani 4 Ocak cuma günü Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde okullar tatil edildi. 

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde etkili olan kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Demirköy ilçesinin ardından, Kofçaz ilçesinde de eğitime yarın ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kofçaz, Demirköy ve Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı mevkisinde kar yağışı devam ediyor.

BU İLLERE GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; 04.01.2019 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde meydana gelecek yağışların çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı bekleniyor. Çok kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇOK KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Tekirdağ ve Kırklareli'de bugün akşam saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı (15-30 cm.) beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgar ve tipi sonucu ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunmalıdır.