BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

APG’yle yurt dışı postalarınıza hız katın

Alıcısına acele ulaştırılması gereken yurt dışı gönderileriniz varsa APG (Acele Posta Gönderisi) hizmeti tam size göre.

Abone ol

2008 yılında PTT Kargo’nun hayata geçirilmesiyle yıllar boyunca edindiği posta tecrübesini kargo hizmetlerine de yansıtan PTT A.Ş., bu alandaki faaliyetlerini “Her yere zamanında” sloganıyla yürütüyor.

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce şubesiyle faaliyet gösteren PTT Kargo’nun yurt dışında da yaygın bir hizmet ağı bulunuyor. Bu nedenle PTT yurt dışı gönderileriniz için de en doğru adres.

Alıcısına acele ulaştırılması gereken yurt dışı gönderileriniz varsa APG (Acele Posta Gönderisi) hizmeti tam size göre. PTT’nin varış ülkesindeki posta idaresiyle imzaladığı ikili anlaşmalar çerçevesinde gönderileriniz tam 110 ülkeye öncelikli olarak iletiliyor. APG’lerin takibi ise Uluslararası Posta Sistemleri (IPS) aracılığıyla elektronik bilgi alışverişi şeklinde gerçekleştiriliyor.

APG’yi gönderen kişi, alıcı veya varış ülkesi PTT’nin internet sitesinden gönderinin takibini yapabiliyor. Sözgelimi APG’niz kayboldu, çalındı veya hasar gördü... Bu gibi hallerde PTT sizi mağdur etmiyor ve varış ülkesiyle imzalanan ikili anlaşmalar dahilinde tazminat ödüyor. APG hizmeti, özel ulak ve uçak hizmetlerini kapsıyor; ayrıca hiçbir ek ücret ödemiyorsunuz.

Ticari amaçlarla da APG’yi kullanmanız mümkün. Eğer gönderinizin değeri 7500 Euro’yu geçmiyorsa gönderiniz yurt dışına postalanmadan önce Şirketimizce gümrük beyanı verilmektedir. Eğer gönderici talep ederse gümrük beyan numarası kendilerine e-posta aracılığıyla iletiliyor. Müşteriler bu beyan numarasıyla Vedop’tan (Vergi Dairesi Otomasyon Projesi) vergi iadelerini alabiliyor.

PTT