BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  GÜNCEL

AP'den Cumhuriyet'e operasyona sert tepki!

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen operasyonla ilgili Türk hükümetini suçladı.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'dan tepki geldi. Schulz Türk hükümetine 'ayrıştırma' suçlamasında bulunarak, "Cumhuriyet gazetesi'ne yapılan operasyonla bir kırmızı çizgi daha aşıldı" dedi.

Schulz Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyet gazetesi ve yazarlarına dönük operasyon için "Türkiye’de ifade özgürlüğünün dair kırmızı çizginin bir daha aşılmasıdır" dedi.

İşte Schulz'un açıklamaları:

KIRMIZI  ÇİZGİ AŞILDI

"Murat Sabuncu ve diğer Cumhuriyet gazetecilerinin gözaltına alınması Türkiye’de ifade özgürlüğünün dair bir kırmızı çizginin daha aşılmasıdır. Cumhuriyet, herhangi bir bağımsız gazete değildir: Ülkedeki en eski laik gazetedir ve Cumhuriyet'in bir kurumudur.

SİYASİ KAYGILARLA YAPILIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR

Darbe girişimin ardından demokrasiyi savunan Türkiye vatandaşlarının cesaretine dair AB’nin takdirini daha önce de belirttim. Ancak devam eden tasfiyeler, hukuki ve güvenliği sağlama gerekçeleriyle değil siyasi kaygılarla yapılıyormuş gibi görünüyor.

TÜRK HÜKÜMETİ AYRIŞTIRMA PEŞİNDE

İdam cezası tartışması, seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanması, üniversite rektörlerinin atanması gösteriyor ki Türk hükümeti birlik değil ayrıştırma peşinde"