BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖL telafi sınavı ne zaman MEB 2018 son açıklama

AÖL telafi sınavı ne zaman yapılacak MEB 2018 yılı sınav takvimini açıkladı. 31 Mart-1 Nisan arasında yapılan AÖL sınavlarında MEB 4'ten fazla ders için sınava giren adayların cevap kağıtlarında teknik bir hata yapmıştı. Bundan dolayı özür dileyen MEB yeni AÖL telafi sınav tarihinide açıkladı. aöl telafi sınavları 21 Nisan Cumartesi günü saat 09.30'da yapılacak.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), açıköğretim kurumları sınavlarına 4'ten fazla ders için giren adayların cevap kağıtlarında, teknik bir hatadan dolayı eksik kodlama alanı ayrıldığı bildirildi. Bundan dolayı özür metni yayınlayan MEB AÖL ikinci dönem sınavını 21 Nisan cumartesi günü saat 09.30'da yapacağınız duyurdu.

MEB'DEN AÖL ÖZRÜ: Dörtten fazla dersten sınava giren adayların cevap kağıtlarında teknik bir hatadan dolayı 4 ders için kodlama alanı ayrıldığı belirtildi. Bu adaylara yönelik, cevap kağıtları eksik basılan dersler için 21 Nisan Cumartesi günü saat 09.30'da telafi sınavı yapılacağı kaydedildi.

Konu ile ilgili açıköğretim kurumları öğrencilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamayacakları vurgulanarak "Bu teknik hata nedeniyle bütün öğrencilerimizden özür diliyoruz." ifadesine yer verildi.

MEB'in resmi internet sitesinden güvenlik Kodu, öğrenci numarası ve şifre ile öğrenci girişi yapan öğrenciler menüden sınava giriş belgesi alabilirler ve sınava giriş yerlerini öğrenebilirler.

AÖL SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.