BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖL 2018 sınav giriş belgesi çıktısı alma ekranı

2018 AÖL sınavı ne zaman, 2018 AÖL sınav giriş belgesi çıktısı alma işlemi nasıl yapılacak. MEB 2018 sınav takvimine göre Açıköğretim Lise Sınavı bu sene 17 Mart cumartesi ve pazar günü 3 oturum şeklinde yapılacak. İlk AÖL sınav oturumu 17 Mart 09.30'da başlayacak. Peki 2018 AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınacak. Unutmayın sınav yeri bilgisi posta ya da SMS ile bildirilmeyecek. Online AÖL sınav giriş yeri belgesi çıktısı alınacak.

Abone ol

2018 AÖL sınav tarihi ne zaman, 2018 Açıköğretim Lisesi sınavı ne zaman yapılacak, AÖL sınav giriş yeri belgesi alma işlemi nasıl yapılacak sorularının detayı haberimizde. 2018 AÖL sınavı 17 Mart cumartesi ve 18 Mart Pazar günleri 3 oturum şeklinde yapılacak. 2018 AÖL sınav giriş yeri belgesi ise online olarak indirilecek ve sınav belgesi yerine geçecek. 

2018 AÖL SINAV TARİHLERİ: Açık Öğretim Lisesi Sınavları 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacak:

I. Oturum 17 Mart 2018 Cumartesi 09.30- II. Oturum 17 Mart 2018 Cumartesi 14.00- III. Oturum 18 Mart 2018 Pazar 09.30

AÖL SINAVI GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI: Sınava giriş belgenizi MEB resmi sitesine ya da linkimize tıklayarak bulabilirsiniz. Sınav giriş belgesine ulaşmak için tıklayınız.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR: Açıköğretim lisesinden eğitim gören öğrenciler, sınava Giriş Belgelerini MEB resmi sitesi adresi üzerinden çıkarabileceklerdir. Bahsedilen adresten ya da haberimizin içeriğinde bulunan linkten ulaşacağınız adresten alınacak belgenin bilgisayar çıktısı ile sınava girileceklerdir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

AÖL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI: Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

AÖL NEDİR: Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.

Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki genel liselerin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü ve merkezi nitelikli bir modeldir. Halen yönetmelik gereği ders geçme ve kredi Sistemine göre mezun vermekte olan Açık Öğretim Lisesinde uzaktan öğretimin temel süreçlerinden yararlanılmaktadır. 2006 yılında tüm okulların 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi de 4 yıla çıkarılmış ve Yönetmeliği de bu çerçevede yeniden düzenlenerek sistem değiştirilmiştir. Bu tarihten itibaren gelişen teknolojiye paralel olarak Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri artık internet üzerinden yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze öğretim uygulaması yoktur. Açık Öğretim Lisesinde okutulan ortak ve seçmeli dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca örgün öğretime paralel olarak belirlenmiştir. Eğitim TV ve Radyo ile yapılmakta basılı materyallerle desteklenmektedir. Basılı materyaller 81 ilde dağıtım noktası olarak belirlenmiş toplam 548 adet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünekargo yolu ile gönderildiği gibi e-kitap olarak internet üzerinden de yayınlanmaktadır. 2006 yılında tüm liselerineğitim süresinin 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrenciler de kademeli olarak 4 yıllık sisteme geçmiş dâhil edilmişlerdir. Örgün eğitim yaşında okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler en erken 4 yıl (8 dönem) sonunda mezun olabilirler. Ancak 18 yaşından gün almış öğrencilerimiz yılda üç dönem sınav hakları olduğundan, 8 dönemi 2,5 yılda tamamlayabilmektedirler.