BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,60
ALTIN 2.380,07
HABER /  GÜNCEL

Anter'e göre Türkiye acayip bir ülke

43 yıl sonra İsveç'ten dönen Kürt aydını Anter Anter, ülkenin böleneceği endişesini taşıyanlara seslendi.

Abone ol

Bu ülke bölünecek kaygısı taşıyanlara Anter Anter, "Türkiye çok acayip bir ülkedir. Dış güçler, iç güçler türlü türlü oyunlarla bölmek için mücadele ettiler ama halk bölünmedi" diye cevap veriyor. Anter ayrıca silahların susması adına misyon üstlenmeye de hazır olduğunu açıkladı.

43 yıl sonra ülkesine dönen Kürt aydını Anter Anter, Başbakan Erdoğan'ın özel izniyle vatandaşlığa kabul edildikten sonra geçtiğimiz hafta kimliğine kavuştu. Anter Suadiye sahilinde duygularını ve Kürt sorununa ilişkin görülerini Türkiye gazetesinden Adem Demir'i anlattı.

Duygularını "Türkiye vatanım. Dönmekten büyük mutluluk duydum. Kimliğe kavuşmak tarifi de mümkün olmayan bir duygu" sözleriyle dile getiren Anter'in açıklamalarının satır başlar şöyle:

ÖVGÜYLE GÖSTERECEĞİM

-Artık cebimde Türkiye Cumhuriyeti mührünü taşıyan hem nüfuz cüzdanım hem de pasaportum var. Bunları gerekli yerlere övgüyle göstereceğim.

TÜRKİYE ACAYİP ÜLKE

-'Ülkeyi bölüyorlar' diye yaygara koparanlara cevap olarak babam; 'Bu ülke Çengelköy hıyarı mı ki ortadan bölünsün?' derdi. Aynı şeyi şimdi ben söylüyorum. Türkiye çok zorluklardan geçerek bugünlere geldi. Dünyanın hiçbir ülkesi Türkiye gibi dayanamadı. Türkiye çok acayip bir ülkedir. Dış güçler, iç güçler türlü türlü oyunlarla bölmek için mücadele ettiler ama halk bölünmedi. Bunda bir hikmet var. Hakları vermekle vatanı böldürmez. Onun için bölünme paranoyalarından kurtulmak gerekiyor.

KANDİL DE İSTEMİYOR

-Kürtlerin ayrılma niyeti yok. Kandil'dekiler de istemiyor. Geçmişi bir kenara bırakıp önümüze bakalım. Şu anda yurt dışında yaşamak zorunda bırakılmış on binlerce iş adamı var. Genel bir af çıksa birçoğu güle oynaya Türkiye'ye gelir.

SİLAHLARIN SUSMASI ADIN AMİSYON VERİLİRSE SEVE SEVE YAPARIM

-Silahların susması için bir misyon verilirse bunu seve seve yaparım. Bu kardeş savaşının kazanan tarafı yok. Başka bir vatanı zoraki mesken tutmuş ama kalbi ülkesi için atanların sayısı az değil. Fethullah Gülen de bunlardan biri. Fethullah hoca dönse kime ne zararı olur. Bırakalım da herkes ülkesine dönsün. Yeter artık. Herkes fazlasıyla acı çekti.