BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da korkutan deprem! Kaç şiddetinde oldu?

Antalya peş peşe depremlerle sarsıldı. Antalya'nın Akseki ilçesinde meydana gelen deprem vatandaşları sokağa döktü. Kandilli Rasathanesi ilk depremin şiddetini 4.9 olarak açıkladı. İşte son depremler ve Antalya depremiyle ilgili tüm detaylar;

Abone ol

ANTALYA dün akşam peş peşe depremlerle sarsıldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) verilerine göre depremin şiddeti 4.8 olarak açıklanırken Kandilli Rasathanesi ise Akseki merkezli depremin şiddeti 4.9 olarak duyurdu. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü verilerine göre Antalya'nın Akseki ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ise deprem yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelirken büyüklüğü 4.8 olarak açıklandı.

ANTALYA İKİNCİ DEPREMLE SARSILDI

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü 20.55'de 4.2 şiddetinde bir deprem daha kaydedildiğini bildirdi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Depremler Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, İbradı ilçeleri ile Konyanın Seydişehir ve Mersin ile Isparta’nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle Akseki'de vatandaşlar sokağa çıktı. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşların havanın kararması ve paniğin geçmesinin ardından evlerine geri döndü.

VALİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada, "AFAD deprem dairesine göre 4,8 büyüklüğünde deprem oldu. Şu ana kadar jandarma eliyle köyleri, emniyet ekiplerimizce de Akseki merkezini tarattık. Can ve mal kaybıyla ilgili ihbar yok. Hayat normal akışında seyrediyor" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'ın twitter adresinden yapılan açıklamada "Antalya, Akseki'de saat 20.14'te meydana gelen deprem sonrası olumsuz bir ihbarın gelmediği bilgisi alınmıştır." denildi.