BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da köle pazarı

Arjantinli 25 futbolcu, tarihi köle pazarlarını aratmayan bir şekilde Antalya'da hazırlık maçlarında 'görücüye' çıkarılıyor.

Abone ol

Yerli ve yabancı kulüpler tarafından kamp dönemlerinde tercih edilen Antalya'nın şu sıralarda "seçilme ve transfer" heyecanı yaşayan konukları var. Türkiye'de oynayan Arjantinli futbolcu sayısının az olması menajerleri harekete geçirdi ve bu ülkenin liglerinde forma giyen futbolculardan oluşturulan "karma takım" Türkiye'ye getirildi.

Menajerler, Antalya Topkapı Otel'de kampa alınan Arjantinli futbolculardan oluşturulan takımla yine aynı otelde kalan Türk, Alman, Moldovalı ve Rus takımları ile hazırlık maçları organize etti. Menajerler amaçlarını futbolcularını pazarlamak olduğunu söylese de; futbolcuların toplanma ve müşterilerine hünerlerini sergileme biçimi tarihin hatırlanmak istenmeyen dönemlerindeki köle pazarlarını hatırlatıyor.

Arjantin karması, ilk olarak 3 Ocak'ta Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kasımpaşa karşısında "görücüye çıkarken", 6 Ocak'ta Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Zonguldakspor, 9 Ocak'ta ise Almanya'dan Wacker Burghausen takımıyla karşılaştı. Karma dün yine Almanya'dan Stuttgart ile karşılaşırken, 14 Ocak'ta ise Moldova'dan Rapid Chisinau, 17 Ocak'ta Rusya'dan CSKA Moskova, 20 Ocak'ta ise Spartak Nalchik ile hazırlık maçları oynayacak.

TÜRKİYE'DEN TEKLİFLER VAR
Futbolcuları Türkiye'ye getiren şirketin sahibi Carlos Nadal, gelme nedenlerinin yılın bu döneminde Antalya'da kamp yapan Avrupa ve Türkiye'den takımlara futbolcularını göstermek olduğunu söyledi. Çeşitli antrenman sistemleriyle oyuncuları geliştirerek kulüplere sunduklarını kaydeden Nadal, transfer teklifleri de aldıklarını, ancak futbolcuların kariyerlerini doğru şekilde devam ettirecekleri kulüplerle birlikte olmaları için bu konuda aceleci davranmadıklarını sözlerine ekledi.