BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.504,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da Halkkart neden kullanılamıyor?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Halkkart sisteminin kullanılamama nedeni şöforler ve belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Abone ol

Antalya'da bir türlü devreye girmeyen toplu ulaşımda kullanılacak Halkkart'ın otobüs ve minibüs şoförleri tarafından çalıştırılmadığı iddiasına ilgili odalardan tepki geldi. Halkkart'ın kullanılamamasının suçunu şoförlere atılmasına Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Demirtop iddiaları yalanladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı İlker Gedik, Halkkart'ın toplu taşım araçlarında çalışmamasında minibüs ve otobüsçüleri sorumlu tutarak, şoförlerin sistemin fişini çektiğini ileri sürmüştü. Gedik'in iddialarının doğru olmadığını ifade eden Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Demirtop, "Arıza var dedik, geldiler kontrol ettiler. Sadece 57 aracımızda sistem düzgün çalışıyor. Bizimle ilgili değil sistemle ilgili sorun var. Kimse suçu bize atmaya çalışmasın" diye konuştu.

Haksız kazanç yok

Şuan otobüslerde hem kartla hem de parayla binişin olduğunu ifade eden Demirtop, "Antalya genelinde bugüne kadar satılan kart sayısı oldukça az. Bu nedenle de paralı binişler fazla. Herhangi bir haksız kazanç söz konusu değildir. Bizler şoförlerimize kefiliz" dedi.

161 otobüsten sadece 57'sinde kartlı sistemin çalıştığını ifade eden Demirtop, takılan sistemlerde ya cihazda sorun olduğunu ya da anteninde sıkıntı olduğunu ifade etti.

Şoför günah keçisi değil

Demirtop, şoförleriyle ilgili hiçbir sorunun olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Benim aracımda çalışmayan sistem için şoför esnafının günah keçisi ilan edilmesi anlamsız. Sistemin neden çalışmadığını bana değil, sistemi takana sorsunlar."

Halkkart sisteminde hata olduğunu kabul eden Mustafa Gönenç de Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)'ne sistemle ilgili olarak başvurduklarını, sistemleri gelip kontrol etmelerini istediklerini söylediğini açıkladı.