BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.392,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da gençlere ücretsiz kamp

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Kampı, Lara Birlik Plajı bölgesindeki ağaçlık alanda başladı.

Abone ol

Beşer günlük periyotlar halinde 9 hafta sürecek kamptan 10-15 yaş arası 900 öğrenci ücretsiz olarak faydalanacak.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Gençlik Kampı’na çoğunluğu Kepez ve Döşemealtı bölgelerindeki okullardan çocuklar katılıyor. Gençlik Kampı ile gençlerin kent yaşamında aktif olarak yer almalarının sağlanması, yeni yaşam deneyimleri kazanarak ve eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayabilecekleri bir tatil fırsatının sunulması amaçlanıyor.

Her periyotta 100 gencin faydalanacağı kampta gençlere konularında uzman eğitmenler tarafından yüzme, dans, ritim, resim dersleri veriliyor. Kamp, Kum Heykel Müzesi ve Düden Şelalesi’nin gezilmesinden, oryantiring eğitimlerine kadar birçok aktiviteyi barındırıyor. Çadırlarda kalan gençler, doğa ve denizle baş başa bir tatil yaşıyor. Gençlik Kampı’na ileriki dönemde Bingöl, Hakkari, Tunceli ve Mardin’den 150’ye yakın hiç deniz görmemiş çocuğun da katılması bekleniyor.

Gençler, problem çözebilmeyi, analitik düşünme gücünü geliştirmeyi, uyumlu şekilde hareket edebilme becerisini ve sonuç odaklı çalışabilmeyi sağlayacak olan takım oyunları ile de eğlenerek öğrenme fırsatını yakalıyor.