BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.497,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da falezlerden düşen genç kadının feci ölümü! Bu fotoğraf sonu oldu!

Turizm şehrimiz Antalya'dan feci bir ölüm haberi geldi. Kazakistan uyruklu genç kadın fotoğraf çekindiği sırada 35 metrelik falezlerden aşağı düştü. Olesia Suspitsina adlı 31 yaşındaki kadının bu sırada arkadaşlarıyla telefondan görüntülü görüşme yaptığı ortaya çıktı. Suspitsina'nın, Türkiye'ye gelmeden önce ülkesinde polis olduğu öğrenildi.

Abone ol

Antalya dün dehşet veren bir ölüme sahne oldu. Kazakistan uyruklu Olesia Suspitsina adlı 31 yaşındaki genç kadının fotoğraf çekinmek için kenarında poz verdiği 35 metrelik falezler hayatına mal oldu. Olesia'nın bu sırada arkadaşlarıyla telefondan görüntülü görüşme yaptığı ortaya çıktı. Suspitsina'nın, Türkiye'ye gelmeden önce ülkesinde polis olduğu öğrenildi. Polis korkunç olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında, Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi Eski Lara Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerindeki parka Ukraynalı arkadaşı Larysa Kamalova (29) ile birlikte gelen Kazakistan uyruklu Olesia Suspitsina, burada bir süre vakit geçirerek, alkol aldı. Fotoğraf çektirmek için park içindeki çitleri aşan Suspitsina, falezlerin üzerine çıktı. Larysa Kamalova fotoğrafını çektiği sırada dengesini kaybeden Suspitsina, 35 metre yükseklikten denize düştü.

Olesia Suspitsina’nın düştüğünü gören Larysa Kamalova, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine çok sayıda ekip yönlendirilirken, deniz polisi ise denizde arama çalışmalarına başladı. Kamalova'nın, düştüğü yeri tarif etmesiyle deniz polisi, Suspitsina'yı buldu.

Arkadaşı 0.79 promil alkollü çıktı 

Bota çıkarılan Suspitsina’nın, yapılan kontrolde, hayatını kaybettiği belirlendi. Botla Kaleiçi Yat Limanı’na getirilen kadının cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Larysa Kamalova ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Yapılan alkol testinde, Kamalova'nın 0.79 promil alkollü olduğu belirlendi. Olesia Suspitsina ile Larysa Kamalova'nın cep telefonlarına ise incelenmek üzere el koyuldu.

'Görüntülü konuşuyordu fotoğrafını çekmemi istedi' 

Larysa Kamalova, polisteki ifadesinde, Olesia Suspitsina ile 2 yıl önce tanışıp, arkadaş olduklarını belirterek, "Burada bir şirkette çalışıyorum. Dün akşam parka geldik, şarap içtik sonra bir arkadaşımızla görüntülü konuşuyorduk. Olesia, görüntülü konuşurken, benden kendisinin fotoğrafını çekmemi istedi. Fotoğraf çektirmek için falezlerin üzerinde yer ararken düştü" dedi.

3 bin 150 lira ceza kesildi 

Larysa Kamalova'ya falez bölgesine girdiği için 'Kabahatler Kanunu' gereği 3 bin 150 lira ceza uygulandı. 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan hakkında işlem yapılan Kamalova, bugün adliyeye sevk edildi. Kamalova, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yapılan incelemenin ardından Suspitsanina’nın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırılırken, genç kadının arkadaşı ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Eskiden polismiş

Antalya'da danışmanlık şirketinde çalıştığı belirlenen Olesia Suspitsina'nın, Türkiye'ye gelmeden önce ülkesinde polis olduğu ortaya çıktı. Otopsi işlemi tamamlandıktan sonra teslim almak için bugün Adli Tıp Kurumu'na gelen Olesia Suspitsina'nın arkadaşlarına, akrabalık bağı olmadığı gerekçesiyle cenazesinin teslim edilmediği, yakınlarının beklendiği kaydedildi.