BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Antalya saatlik yeni hava durumu fena! En kirik saat uyarısı

ANTALYA hava durumu için meteorolojinin günler öncesinden yaptığı aşırı yağış uyarısı tuttu! Haftasonu başlayan yağışlar Antalya'da bugün de gün boyu etkili olacak. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın görüleceği Antalya için en kritik saat ise 13.00 ile 15.00 arası.

Abone ol

ANTALYA için meteorolojinin günler öncesinden söylediği aşırı yağış tahminleri tuttu. Antalya'da özellikle bugün sağanak yağış etkisini iyice arttıracak. Antalya'da sıcaklık 10 dereceye kadar düşecek. Perşembe günü yağışlar duracak sıcaklıklar birkaç derece de olsa artacak. 

ANTALYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ: Antalya merkez ve batı kesimlerinde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu gece ve yarın sabah saatlerinde de Antalya'nın doğu kesimlerinde (Aksu, Serik, Manavgat ve İbradı ilçelerinde) Çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (yıldırım, ani sel, su baskını, deniz üzerinde hortum oluşma riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneyi, Trakya, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, Ege Kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Hakkari ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Muğla, Antalya, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde sis ve pus ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneydoğu ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu gece ve sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.