BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.476,02
HABER /  DÜNYA

Anonymous'tan gizli Suriye belgeleri

Anonymous bu kez Suriye Dışişleri Bakanlığı'na sızdı!

Abone ol
Anonymous bu kez Suriye Dışişleri Bakanlığı'nı hack etti! Anonymous'un ele geçirdiği belgelerde Türkiye'ye zorunlu iniş yapan Suriye uçağıyla ilgili oldukça ilginç iddialar yer alıyor. Belgelere göre Rusya bugüne kadar Suriye'ye çeşitli yardımlar yapmış. Türkiye'ye indirilen uçakta ise sanıldığının aksine elektrik techizatı bulunuyormuş!

Ünlü korsanlar bu kez de Suriye Dışişleri Bakanlığı hack edildi! Ankara'ya inişe zorlanan Suriye uçağı ile ilgili Suriye Hava Yolları CEO'su Ghaida Abdüllatif'in yazışmalarını yayınlayan Anonymous'a göre Türkiye Hava Korsanlığı ile suçlanıyor. 

RAPORDA NELER VAR?
 
Yarısı İngilizce, yarısı ise Arapça olan 7 sayfalık raporda, Türk F-16’ların hiç bir açıklama yapmadan içinde sivillerin bulunduğu uçağı zorla indirdiği iddia ediliyor. Türk jetlerinin, uçaktaki sivillerin hayatlarını tehlikeye attığı belirtilirken, uçağın plotuna da gerekli açıklamaların yapılmadığı iddia ediliyor.

MOSKOVA'DAN YARDIM
 
Bu arada Anonmous tarafından ele geçirilen e-maillerde Moskova yönetimini köşeye sıkıştıracak bilgilerde yer alıyor. Belgelere göre Rusya, savaşın başladığı Mart 2011'den bu yana uçaklar dolusu 200 ton banknot gönderdiği belirtildi.

Anonmous tarafından ele geçirilip Propublica internet sitesi tarafından yayınlanan Farsça ve İngilizce uçuş manifestolarına göre; Şam Uluslararası Havalimanı ile Moskova Vnukovo Havalimanı arasındaki toplam 8 karşılıklı uçak seferi manifestolarında 30 ton ağırlığında banknotlar yer alıyor.
 
ESAD'IN PARASI HIZLA ERİYOR
 
Suriye’deki iç savaşın başlamasından bugüne onbinlerce sivilin ölmesine rağmen Moskova’nın desteği sayesinde muhaliflere karşı direnmeye devam eden Devlet Başkanı Başer Esat’ın IMF kayıtlarına göre savaş öncesinde kasasında bulunan 17 milyar dolar parasının hızla eriyerek 6-8 milyar dolar’a indiği de belirtiliyor.
 
Başta ABD ve Avrupa Birliği tarafından Suriye’ye yönelik yaptırımlar arasında bu ülkeye banknot gönderme yasağı da bulunuyor. İçsavaş öncesi Suriye’nin resmi parasını Avusturya  Merkez Bankası basarken, Reuters Haber Ajansı geçtiğimiz yaz Rusya’nın yeni Suriye poundlarını basmaya başladığını yazmış ancak Suriye Merkez Bankası bunun doğru olmadığını açıklamıştı.