BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Anne ve babalar bu telefonlara dikkat edin

Çocuklar için dizayn edilen cep telefonları, cep telefonu kullanım yaşını 5 yaşın altına düşürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Çocuklar için dizayn edilen cep telefonları İngiltere’de satışa sunuldu. On yaşın altındaki çocuklar için yapılan bu renkli cıvıl cıvıl telefonlarda sadece beş tuş var ve acil durumlarda anne ve babalarıyla iletişim kurmaları için tasarlanmış. İrlanda’da 70 binden fazla satılan bu telefonlar 85 euro dan alıcı buldu.

 Yetkililer anne ve babaları çocuklarını telefonun yaydığı radyasyonun etkisinden korumalarını gerektiğini söyledi. Professor Lawrie Challis ilk öğretim çağındaki çocukların telefon sahibi olmaması gerektiğini söyledi

Okul aile birliği başkanı Margaret Morrissey ”Bizler çocukları başımızdan atıp, onları yetişkin bir birey gibi davranmaya itiyoruz” dedi. Anne ve babalar çocukların kısa mesajlar ve çağrılar atacakları radyasyon düzeyi daha düşük olan telefonlar yapılmasını istediler. Cep telefonu kullanım yaşının bu kadar düşmesi anne ve babalara daha çok sorumluluk yüklüyor.

Aslında biz yetişkinlerin bir çocuğun cep telefonuna neden ihtiyaç duyduğu ya da ailelerinin ve öğretmenlerinin neden buna izin verdikleri sorusu cevaplandırılmalı.

Yetkililer anne ve babaları 16 yaşın altındaki çocuklarına cep telefonu kullanımının yasaklandırılmasını ve bu yönde tedbir alınmasını istedi
Fransa ise 6 yaşın altındaki çocuklara cep telefonu satışını yasaklayan ülkelerden biri oldu.