BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Anket sonuçları en başarılı belediye başkanı kim?

Andy-ar araştırmanın 30 Mart yerel seçimleri sonrası yaptığı ilk en başarılı belediye başkanı kim anketinde zirveye Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir oturdu.

Abone ol

Andy-r Araştırma Şirketi'nin Ocak 2015 tarihli "Yerel Yönetimler Performans Araştırması" sonuçları yayınlandı.

12 Aralık 2014 ile 15 Ocak 2015 tarihleri arasında 30 büyükşehirde yapılan anketlerde belediye başkanlarının 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra geçen 9 aylık dönemdeki performansları analiz edildi. 

İSTANBUL AVRUPA YAKASI

Anketin İstanbul Avrupa Yakası'ndaki belediye başkanlarıyla ilgili bölümünde ankete katılanlara "30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra geçen zamanı değerlendirecek olursanız, belediye hizmetlerinden memnun musunuz?" sorusu yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 50 ve üzeri 'memnuniyet' yanıtı verdiği belediye başkanlarının başında yüzde 57.2 ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir geldi. Demir'i yüzde 56,1 ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan takip etti. İstanbul Avrupa yakasında ilk 5'e giren tek muhalefet belediye başkanı ise CHP'den Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar oldu. 

 andy-ar belediye başkanları anketi sonuçları istanbul.jpg

İSTANBUL ANADOLU YAKASI

Anketin İstanbul Anadolu yakasıyla ilgili bölümünde ise zirveye yüzde 56.9 ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can oturdu. AK Partili Can'ı yüzde 54.6 ile CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu takip etti. 

andy-ar istabul anadolu yakası anket sonuçları.jpg 

ANKARA ANKET SONUÇLARI

Ankette Ankaralı seçmenin 'En başarılı 5 belediye başkanı tercihi'nde ise zirvenin sahibi yüzde 53.6 ile Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu. Ankara'da ilk 5'e giren belediye başkanları şöyle sıralandı:

andy-ar yerel yönetim anket sonuçları ankara.jpg 

İZMİR ANKET SONUÇLARI

İzmir'de ise seçmenin beğenisini kazanarak zirveye oturan isim yüzde 51. 5 ile Balçova Belediye Başkanı M.Ali Çalkaya oldu. 

andy-ar izmir anket sonuçları.jpg 
BURSA ANKET SONUÇLARI

Bursa'da ise en çok beğenilen belediye başkanı yüzde 52.9 ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu.

andy-ar bursa anket sonuçları.jpg

30 BÜYÜKŞEHİRİ GERİDE BIRAKAN İSİM

Anketin yapıldığı 30 büyükşehirde en başarılı ilçe belediye başkanı olan isim ise AK Partili Fatih Belediye Başkanı oldu. 30 büyükşehirdeki ilçe belediye başkanları arasında yüzde 57.2 ile en çok oyu alan Demir'i yüzde 56.9 ile AK Partili Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can takip etti. 

Listeye giren diğer isimler ve aldıkları oy oranları şöyle:

ekran-resmi-2015-01-19-10.33.57.png

30 MART'TA 'BÜYÜKŞEHİR OLAN' İLLER

30 Mart yerel seçimleri öncesi 'büyükşehir' statüsü kazanan 14 ilde ise en başarılı belediye başkanı Trabzon Belediye Başkanı D. Fevzi Gümrükçüoğlu oldu. Yüzde 59.5 oy alan Gümrükçüoğlu'nu yüzde 53.1 ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan takip etti.

Listedeki sıralama şöyle oluştu:


andy-ar ocak 2015 yerel seçim anket sonuçları. jpg

16 BÜYÜKŞEHİRDE ZİRVE KAYSERİ'NİN

Anketin 16 büyükşehirdeki sıralamasında ise birinci sırayı yüzde 65.2 ile Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki aldı. 

andy-ar yerel seçim anket sonuçları kayseri.jpg